'Papa geldi, hoşgelmedi'

'Papa geldi, hoşgelmedi'

İşsizlik oranının tavan yaptığı İspanya'yı ziyaret eden Papa'nın gezi masrafının 25 milyon euro olması halkı çileden çıkardı. 'Benim vergilerimle olmaz!' sloganıyla eylem yapan gençler polisle çatıştı

İspanya'da Papa isyanı... Avrupa Birliği'nde gençler arasında işsizlik oranının yüzde 21'le en yüksek olduğu ülkede, hükümet, Papa 16. Benediktus'un yapacağı geziye 25 milyon euro bütçe ayırınca gençler sokağa döküldü. 84 yaşındaki ruhani liderin ziyareti öncesinde polisle eylemciler arasında çıkan çatışmalarda 11 kişi yaralanırken, gözaltına alınanlar oldu. Katolik Kilisesi'nin 16-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği 'Dünya Gençlik Günleri' kapsamında dün ülkeyi ziyaret eden Papa'yı başkent Madrid'de havalimanından İspanya Kralı Carlos ve eşi karşıladı. Bu sırada 140 sivil toplum kuruluşu temsilcileri eylem yaptı. Göstericiler, Papa'yı, 'Benim vergilerimle olmaz', 'Tanrı'ya evet, Kilise'ye hayır' ve 'Papa'nın çocukları değiliz' gibi pankartlar taşıyarak protesto etti. Gençleri kiliseye daha çok bağlama, Katolik dinini daha iyi öğretme ve birbirleriyle kaynaşmasını hedefleyen etkinlikte Papa, havalimanından şehir merkezine kadar her zamanki zırhlı özel aracıyla seyahat etti ve yolda gençleri selamladı. Papa'nın gelmesi dolayısıyla şehir merkezi trafiğe kapatılırken, 2 binden fazla polis görev yaptı. Madrid'teki Sol Meydanı'nda da, aralarında eşcinsel, transseksüel ve ateist grupların da bulunduğu göstericilerle, Katolik gençler arasında tartışmalar yaşandı.

Şerefine alkolsüz bira
Organİzasyona gelenlere verilen sırt çantalarında tişört, rehber, harita, haç, tespih, yelpaze, şapka ve İncil'in yanı sıra alkolsüz bira olması dikkat çekiyor. Toplamda 50 milyon euro harcanarak düzenlenen etkinlikte 14 bin rahip ve 800 piskopos görev yapıyor. Etkinliğe 235 bin genç katılıyor.

 Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.