Özür grubunda 30 Ağustos'tan dönüş yok gibi

Özür grubunda 30 Ağustos'tan dönüş yok gibi

Özür grubunda 30 Ağustos'tan dönüş yok gibi

Eğitim-Bir-SEn Genel Sekreteri Ahmet Özer, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ile görüşerek, özür grubu tayinlerinde atamaya esas hizmet süresinin hesaplanmasında 30 Eylül tarihinin baz alınmasını istedi.

Genel Sekreter Ahmet Özer, geçen yıl Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ataması yapılan öğretmenlerin Eylül ayında göreve başlatılmalarından dolayı 30 Ağustos itibarıyla bir yılını doldurmamaları, bu yıl tayin isteyemedikleri takdirde ara dönemde de tayin hakkının alınması dolayısıyla iki yıl sonra tayin istemelerinin gerekeceği, bu nedenle özür durumuna bağlı yer değişikliğinde bulunmak için gün sayan öğretmenlerin mağdur edilmemesi amacıyla 30 Eylül tarihinin esas alınması gerektiğini ifade ederek, “Eğer bu konuda Bakanlığımız adım atmazsa, öğretmenlerin aile bütünlüğü zarar görecek ve her yıl düzenli olarak bir yılını dolduranların tayin isteyebilmesi uygulaması, öğretmenlerden kaynaklanmayan nedenler yüzünden iki yıla uzayacaktır. Bu ise, adil bir yaklaşım olmayacaktır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, Bakanlıkta kuralların çok sık değişmesinin adil bir sistemin oturmasını zorlaştırdığını belirterek, şöyle konuştu: “İzlediğimiz genel politika, bu kurumda kuralların hâkim olması ve herkesin önünü görmesidir. ‘30 Eylül tarihi baz alınmalıdır’ talebi dahil birçok talep Bakanlığımıza iletilmektedir. Bu konuyla ilgili henüz kendi aramızda konuşup karar vermiş değiliz.”

Bu konuşamadan anaşılan o ki, özür grubu atamalarında 30 Ağustos'tan dönüş yok.

Hakan Pınar / Turkiyeegitim.com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.