Özür Grubu Atamalarında Hata

Özür Grubu Atamalarında Hata

MEB, Özür Grubundan Yer Değiştirme İşlemlerinde Kadrolu Öğretmenleri İl Emrine Atamada Hata Yaptı.

Ancak özür grubu atamalarında kadrolu olarak görev yapan öğretmenlere 25 tercihte bulunma ile birlikte 26. tercih olarak “tercih dışına atanma” ve 27. tercih olarak “il emrine atanma” hakkı tanınmıştır.

Atama sonuçları incelendiğinde ise il emrine atama işlemlerinde hata yapıldığı görülmektedir. İlk 25 tercihin tamamını tercihte bulunan öğretmenler il emrine atanırken 25 tercihin tamamını işaretlemeden il emrine atama talebinde bulunanlar atanamamışlardır.

MEB, bütün tercihleri işaretleyenleri il emrine atarken, tüm tercihleri işaretlemeyenleri il emrine vermemiştir.

Oysaki MEB tarafından yayımlanan atama kılavuzunda il emri için; “Hizmet puanı üstünlüğü esasına göre alanında ilan edilen norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarından birine atanamayanlar, alanında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına hizmet puanı üstünlüğü esasına göre dağıtılmak üzere 27'nci tercih olarak il emrini isteyebileceklerdir.” Denilerek tercihlerine veya tercih dışı atanamayanların 27. tercihi olan il emrine atanacakları belirtilmekteydi.

Atama sonuçları incelendiğinde ise MEB'in atama işlemlerinde il emrine atama kısmında hata yaptığı görülmektedir

Örneklendirecek olursak atanmak istediği ilde branşında 10 tane okul açık gösterilen bir öğretmen 10 tercihi de seçip il emrini işaretlemesine rağmen, 25 tercihin tamamını işaretlememiş olduğundan il emrine atanamamıştır.

Bunun yanında alanında hiç işaretleyecegi tercih olamayanlarda il emrini işaretleyemediklerinden bu öğretmenlerde başvuruda bulunamamışlardır.

Bu durumun yazılım hatasından kaynaklandığı kanaatindeyiz.

Cihat Karakuş
Kamudan.Com Memur Haberleri Editörü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.