Özellere var, Memura gelince PARA YOK!

Özellere var, Memura gelince PARA YOK!

Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK diyor ki ; Özel okulda okuyacak öğrenciye 1500 TL verebiliriz. Madem paranız var devletinizin memurlarına neden vermiyor sunuz ?

Memur maaşları için hükümet ve sendikalar masaya oturmaya hazırlanırken , Maliye Bakanlığının memur için 6 aylık yüzde 2-3 zam telaffuz etmesi ve bunu bir şekilde basına sızdırarak memurlara ölümü gösterip sıtmaya razı etme taktiği her zaman gibi sahneye konuldu.
 
Bu ay içerisinde doğalgaza yüzde 20, elektriğe yüzde 10 zam yapan ve benzine ise her 10 günde bir zam yapan hükümet, balık oltası ile yapmış olduğu enflasyon hesabına göre yüzde 5 enflasyon oranı üzerinden memur zam pazarlığına hazırlanıyor.
 
Maliye Bakanı Sayın ŞİMŞEK, Toplu sözleşme sürecine damgasını vuracağa benziyor. Hükümetin ekonomik programını bu süreçte sık sık memurun önüne getirecek olan ŞİMŞEK’in , özel okullara öğrenci başına verecek parası var, Milletvekiline, danışmanlarına, sekreterlerine, özel kalemine, bürokratlarına yüzde 150 zam verecek parası var. Ancak iş memura gelince yüzde 2- 3 zam verme niyeti var…

Günlerdir özel okullara para vereceğiz diye hükümet yetkilileri ; devlet okuluna tebeşir vermek için, sınıfları süpürmeye hizmetli vermek için, derslere girmesi için öğretmen atamak için, mevcut öğretmen maaşlarına zam yapmak için para yok... Ama ne hikmetse özel okullara gelince para var... Hemde öğrenci başı 1500 TL ...
 
Allahtan korkmak lazım….
 
Bu ülkenin kaynaklarını sadece Burjuva tabakası için kullananların, bir gün Allah’a hesap vereceklerini unutmamaları gerekmektedir…
 
Toplu sözleşme sürecinde eğer ki memura en az doğalgaz zammı kadar zam yapılmaz, öğretmenlere de ek ödeme verilmezse, toplu sözleşme masasında ki sendikaların ve hükümetin işi çok zor..
 
Memurlar ve özellikle de öğretmenler sosyal patlamanın eşiğindedir. 1560 TL maaş alan bir öğretmenin ek dersinin olmadığını düşünürsek, 600 Tl kira verdiğini varsayarsak 1000 TL ücret ile bir ay geçinmesi mümkün müdür ?
 
Sonuç olarak toplu sözleşme masasının etrafında olacak sendikaların memuru layıki ile temsil etmesi , Hükümetinde memurun alın terini vermesi temennisiyle….
 
kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.