Özel hastane, ne işlem uygulandığını, ayrıntılarıyla hastaya bildirecek... Check-up tedavi masrafları artık karşılanmayacak

Özel hastane, ne işlem uygulandığını, ayrıntılarıyla hastaya bildirecek... Check-up tedavi masrafları artık karşılanmayacak

Özel hastane, ne işlem uygulandığını, ayrıntılarıyla hastaya bildirecek... Check-up tedavi masrafları artık karşılanmayacak

ÖZEL SALIK KURUMLARI, İLAVE ÜCRET İÇİN, TEDAVİ ÖNCESİNDE HASTADAN YAZILI ONAY ALINACAK

BU ONAYI ALMAYAN İLAVE ÜCRET ALAMAZ

MADDE 1 – 25/3/2010 tarihli ve 27532 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan SosyalGüvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 3.3.1 numaralı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

 

“(4) Sağlıkhizmeti sunucusu, sunduğu sağlıkhizmetleri öncesinde, alacağı ilave ücrete ilişkin olarak hasta veya hasta yakınının yazılı onayını alır. Bu yazılı onay alınmadan, işlemler sonrasında herhangi bir gerekçe ileri sürerek ilave ücret talebinde bulunamaz.

ÖZEL SAĞLIK KURUMUNA ACİLDEN BAŞVURAN HASTANIN, ACİLLİK DURUMU SONA ERERSE

(5) Hastanın acil haller nedeniyle sağlıkhizmeti sunucusuna başvurması ve acil halin sona ermesi halinde, acil halin sona erdiğine ve müteakip işlemlerin ilave ücrete tabi olduğuna ilişkin hastaya/hasta yakınına SUT eki “Acil Halin Sona Ermesine İlişkin Taahhütname” (Ek-4/C)’nin kullanılarak, yazılı ve imza karşılığı bilgi verilmesi zorunludur.

İLAVE ÜCREYİN DETAYI TABURCU OLUNDUĞUNDA HASTAYA VERİLECEK

(6) Sağlık hizmeti sunucusu, ilave ücrete ilişkin olarak düzenlemiş olduğu faturada, yapılan işlemlerin SUT işlem kodunu ve tutarlarını ayrıntılı olarak belirtmek ve bu faturayı yatan hasta tedavilerinde en geç hastanın taburcu olduğu tarihte, diğer tedavilerde ise işlemin yapıldığı tarihte hastaya/hasta yakınına vermek zorundadır.”

ÖZEL SAĞLIK KURUMU, HASTAYA UYGULADIĞI TEDAVİNİN DETAYINI HASTAYA BİLDİRECEK

 

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 4.2. numaralı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(18) Özel sağlık hizmeti sunucuları, hastaya uygulamış olduğu işlemlerin SUT işlem kodunu ve tutarlarını ayrıntılı şekilde gösterir belgeyi, yatan hasta tedavilerinde en geç hastanın taburcu olduğu tarihte, diğer tedavilerde ise işlemin yapıldığı tarihte hastaya/hasta yakınına vermek zorundadır.

CHECK-UP TEDAVİ ÜCRETİ KARŞILANMAYACAK

(19) Sağlık hizmeti sunucularınca gerçekleştirilecek check-up, kampanya ya da tarama kapsamında yapılan işlemler Kuruma fatura edilemez.”

ÖZEL SAĞLIK KURUMUNUN, BİR GÜNDE KAÇ HASTA BAKABİLECEĞİ, HEKİMİN ÇALIŞMA SAATİNE GÖRE BELİRLENECEK

 

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 4.2.1.B.1- numaralı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(13) Ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil branşından başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 6 (altı) ile çarpılması ile bulunur. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 60 (altmış)’ı geçemez. Özel sağlık hizmeti sunucuları her bir hekim için ayrı ayrı olmak üzere bu sınırlarda muayene fatura edebilir. Bu sınırlar aşıldıktan sonra kabul edilen hastalar için yapılan işlemler Kuruma fatura edilemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.