Otoda Yaz Bakımı Nasıl Olmalı

Otoda Yaz Bakımı Nasıl Olmalı

Baharın nasıl geçtiğini anlamadan karşı karşıya kalacağımız yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar doğanın kabuğunu değiştirmesine neden olurken, bu değişime otomobillerimiz de hazır olmalı.

Yol kenarında hararet yapan, lastiği patlayan veya çeşitli nedenlerden yolda kalan otomobil görüntüleriyle bu yaz yine karşılaşacağız. Bu görüntülerin en büyük nedenlerinden biri olan bakımsız araçlar, araç sahibi ve yolcularını mağdur ederken tıkanan trafik veya çevreye vereceği zararı da unutmamak gerekir.

Ayrıca bilinçli bir sürücünün aracında yapacağı kontroller, fazladan masraf ödemesinin önüne geçer. Bu kontrollerden biri olan yaz bakımımda araç, periyodik bakımlara ek olarak çeşitli noktalarıyla kontrol edilmelidir.

Yaz bakımında dikkat edilmesi gereken 6 nokta için tıklayın!

Özellikle bakımsız klima, araç içindekileri hasta bile ederken, içinde yetersiz sıvı dolaşan ve hortum bağlantılarında kaçak bulunan soğutma sistemi de motorun hararet yapmasına, dolayısıyla yolda kalmanın dışında çok ciddi masrafl arın çıkmasına da neden olabilir.

Klimayla birlikte görev yapan polen filtresi, değiştirilmesi gereken parçalar arasında önceliklidir. Ayrıca Avrupa standartlarını yakalayamayan yollarımız, lastiklerin hava basıncının azalmasına ve diş yapısının kısa sürede bozulmasına neden oluyor.

Aşınan lastikler, tekerlekteki yuvarlanma direncini arttırırken bu da rot ve balans ayarının bozulmasına neden olabilir. Azalan direksiyon hissi karşısında yol tutuş özellikleri de zayıfl ayan araçta, yakıt tüketimi artarken birçok parçanın da ömrü de kısalmaya başlar.

Periyodik bakımları düzenli yapılan otomobillerde kış bakımı veya yaz bakımına çok da fazla gerek yoktur. Ancak özellikle yaz mevsimine girmeden otomobilde birkaç noktayı kontrol ettirmekte büyük yarar var. Bu kontroller, araçlarda rutin yapılanlar ve yaz mevsimine yönelik gerekenlerin birleşmesidir.

Otohaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.