Oto galericiler kepenk kapatıyor

Oto galericiler kepenk kapatıyor

Oto galerici esnafı ayakta kalma mücadelesi veriyor..

Yaşanan küresel krizin etkisiyle zor günler geçiren otomotiv sektöründe, satışlardaki düşüş nedeniyle oto galerici esnafı ayakta kalma mücadelesi veriyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ABD'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan krizin etkisi ile büyük otomobil firmaları zaman zaman üretimlerine ara verirken, bayilerle ikinci el satış yapan galericiler ise zor günler geçiriyor.

Önceki yıllarda haftada bir kaç araç satan esnaf, piyasada "yaprak kıpırdamadığını" belirtirken, bazıları ise giderlerini dahi karşılayamadığını ifade ederek, kepenk kapatıyor. Sıfır araç satan bayilerde, yüzde 10-20 arası fiyat indirimleri, düşük faizle kredi temini gibi kampanyalarla müşteri çekmeye çalışıyor. Adana Oto Galericiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla göre tüm marka ve modellerde önemli düşüşlerin yaşandığını ancak satışların ise yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

Önceki yıllarda piyasada önemli canlılık yaşandığını anımsatan Yüksel, şöyle konuştu:

"Ancak piyasadaki belirsizlik arabayı yeniden lüks hale getirdi. Çoğu kişiye aracı adeta bedava verseniz, akaryakıt masrafları nedeniyle almak istemiyor. Sektör adeta komada. Derneğimize bağlı 200'e yakın esnaf vardı. Ancak yaşanan süreçte bunlardan 60 kadarı kepeklerine kilit vurdu. Böyle devam ederse, sayı daha da artabilir."

www.haber3.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.