ÖSYM mağduru genç yardım istedi

ÖSYM mağduru genç yardım istedi

Gaziantep'te üniversite öğrencisi Erkan Aslan, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) puanın yanlış hesaplandığını ileri sürerek sorunun çözülmesini istedi.

Erkan Aslan, Gaziantep Üniversitesi Elektronik Teknolojisi mezun durumunda öğrenci olduğunu belirterek, "ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu DGS 2011 sınavına girdim. ÖSYM'nin yaptığı kural hatası yüzünden puanım düşük geldi. ÖSYM'nin tercih kılavuzunda, "Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) olarak; a) 2010-2011 öğretim yılında mezun sayısı 5'ten az ise ve daha önceki öğretim yıllarda kendi programları için hesaplanmış ortalama ve standart sapmalar yok ise bu program mezunu adaylara 50 puan verilecektir' kuralı bulunuyor. Bizim sınıftan 5 kişi mezun oldu. Bu 5 kişi de DGS sınavına girdi. Ama ÖSYM bana ve diğer dört arkadaşıma yukarıdaki kuralı uygulayarak ÖBP olarak 50 puan verdi. Halbuki, bölüm birincisi olduğumdan dolayı Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı (AÖBP) 80 puan vermeleri gerekiyordu. Eğer 80 puan vermiş olsalardı şuan tercihlerime göre herhangi bir üniversitede Elektrik Elektronik Mühendisliği'ni kazanmıştım" dedi.

ÖSYM'nin hata yaparak 2 yılını boşa harcadığını savunan Aslan, "Hatta geleceğimi bile karartmış durumdalar. Seneye de sınava girdiğimde ÖBP puanı olarak yine 50 puan verecekler. Amacım ÖSYM'nin bu hatadan biran önce dönüp hakkım olan puanının düzeltilerek bana verilmesini sağlamaktır. Tercihlerime göre bir yere yerleşmememi sağlamalarını istiyorum" diye konuştu. Aslan, sonucu öğrendiği zaman çok şaşırdığını ve psikolojisinin bozulduğunu kaydederek, "Bu sonucu beklemiyordum. Durumumla ilgili yetkilileri arıyorum ve şuana kadar herhangi bir netice alamadım. Üzüntümden 1 ayda aşırı kilo verdim. Bu durum çözülmezse hakkımı adli makamlarda arayacağım. Gerekenin yapılarak durumun düzeltilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Erkan'ın annesi Ayşe Aslan da oğlunun mağdur olduğunu ileri sürerek, "Oğlum 2 yıldan beri ders çalışıyor. Bir sürü de masraf ettik. Üzüntüsünden doğru dürüst yemek bile yemiyor. Yetkililerin gerekeni yapmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.