ÖSYM ‘Aile’ kurumu olmuş

ÖSYM ‘Aile’ kurumu olmuş

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün karara bağlanan yeni ÖSYM kanun teklifi görüşmelerinde, kurumdaki kadrolaşma da tartışıldı.

Muhalefetin ‘yeni sistemle kadrolaşma yapılacak’ eleştirilerine AK Parti Bursa Milletvekili Nejat Birinci’den yanıt geldi. Birinci, şu anda ÖSYM’de birbiriyle akraba olarak çalışanların rakamlarını açıkladı.

DENEYİMLİ PERSONEL

Kurumun personelinin YÖK’e devredileceği- ni belirten Birinci “ÖSYM  yeni personel alacak. Asıl kadrolaşma ÖSYM’de şu anda var. Halen 318 personelin 58’i eş ve kardeş. 100 kişi de ikinci ve üçüncü derece akraba” dedi. ÖSYM’ye alınacak personelin teknolojiyi iyi kullananlardan seçileceğini çünkü artık sınavların teknolojik olarak yapılacağını ifade eden Birinci “Kadrolaşmanın nasıl olduğunu bu rakamlar ortaya koyuyor. Yeni alınacak 180 eleman KPSS’den gelecek özel sınavlarla uzman ve uzman yardımcısı olacak” diye konuştu. • NEVİN BİLGİN ANKARA

‘İleri saat’e Bakanlar Kurulu karar verecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) nedeniyle 27 Mart’ta planlanan ileri saat uygulamasının tarihinin değiştirilip değiştirilmemesi konusunun ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağını söyledi. Bakan Yıldız, uygulamaya gece 03.00’de değil de gündüz geçilmesi halinde neler olabileceğine de baktıklarını belirtti.

 Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.