OSMANLI’DAN AYRILDIĞIMIZDAN BERİ GÖZYAŞIMIZ DİNMEDİ!

OSMANLI’DAN AYRILDIĞIMIZDAN BERİ GÖZYAŞIMIZ DİNMEDİ!

OSMANLI’DAN AYRILDIĞIMIZDAN BERİ GÖZYAŞIMIZ DİNMEDİ!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve yönetim kurulu üyeleri İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak ve yaşanan acıya ortak olmak üzere Filistin Büyükelçisi Nebil Maaruf’u ziyaret etti.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk, Filistin davasının İslam dünyasında çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Koncuk, “ İsrail’in insanlık dışı tutum ve davranışlarını protesto ediyor ve Gazze’de ki kardeşlerimizin ve sizin acınızı paylaşıyoruz. Filistin davası İslam dünyası için çok önemli bir davadır. 55 yıldır tüm Dünya’nın gözü önünde Filistin halkına zulmedilmektedir. İsaril devleti ciddi bir devlet gibi değil tam bir eşkıya devlet gibi davranmaktadır. Tüm Dünya’da insan haklarından bahsedenler her nedense Müslüman kardeşlerimiz için bu hakkı görmüyorlar. Bu anlamda yaşanan bu canice olayları sadece seyretmekle yetinen Birleşmiş Milletler’i de kınıyorum.Bu bağlamda yaşanan bu acı olaylara İslam Dünyası’ndan sonuç alıcı tepki gösterilmemesi de düşündürücü ve bir o kadar da acıdır. Şayet İslam Dünyası bu olayları seyretmeye devam ederse, bir gün sıranın kendilerine de geleceğini iyi hesap etmelidir. Her ne kadar bölgede ateşkes ilan edilmiş olsa da biz İsrail’in bu canice tavrından vazgeçeceğini düşünmüyoruz. Bu itibarla, tüm üyelerimiz ve Türk Milleti adına eşkıya İsrail Devletini kınıyor ve Gazze’de şehit olan Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf, sizlere hoş geldiniz demiyorum. Çünkü sizler kendi evinizdesiniz diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Maaruf,” Gerek burada gerekse ülkemizde sizlerle bizleri birer aile olarak görüyoruz. Sizler ne kadar Türk’seniz bizler de o kadar Türk’üz, bizler ne kadar Filistinli isek, sizler de o kadar Filistinlisiniz. Bizim yakınlığımız ve işbirliğimiz yeni değil. Türk Milleti bu davanın çıkışından beri hep Filistin halkını desteklemiştir. Her zaman Türklerin daha Fazla Filistinli olduğunu ifade etmişimdir. Bizler desteğinizi ve yardımlarınızı biliyoruz. Türklerin kardeşliğini hep istiyor ve talep ediyoruz” dedi.

 

Filistin Büyükelçisi, Nebil Maaruf, Osmanlı’dan ayrıldığımız günden bu yana gözyaşlarımız dinmedi, bunun bedelini ödemeye devam ediyoruz” dedi. Maaruf, “ İsrail bir terör devletidir. İsrail’in Filistin halkına uyguladıkları bir zulümdür. Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayrıldığımız günden bu yana gözyaşımız hiç dinmedi ve hala bunun bedelini ödüyoruz. O günden beri hala özgürlüğümüzü almak için mücadele ediyoruz. İslam Dünyası Amerika’nın İsrail’i desteklediği kadar bizi destekliyor mu? Çocukların ölmesi engellenebiliyor mu? 2008 yılında saldırılardan sonra herkes bize yardım etti ama İsrail işte bizi yine vurdu. Türkiye, Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerden yine yardımlar gelecek fakat İsrail bunları yine yıkacak. Bize yardımlar yerine Türkiye ve İslam Devletlerinin bu saldırıları önlemek için çabaları, sahaya inmeleri gerek. Bizler Müslüman ülkelerde ki kardeşlerimizin İsrail’in saldırılarını engelleyeceğine inanıyoruz. Bizler yardımlar yerine uluslar arası alanda sahada mücadele istiyoruz” dedi.

 

Filistin Büyükelçisi Nebil Maaruf, İsrail’in Filistin’e saldırısının ardından 3 neden olduğunu da ifade etti. “ Birinci neden kendi içinde yakın zamanda yapacakları seçimlerdir. Netenyahu ve Lieberman sadece ama sadece öldürerek oy kazanabilirler. İkinci neden ise, bizler Birleşmiş Milletler’in Filistin devletini tanıması için bu ay içinde BM’ye gidiyoruz ve bunun önüne geçme çabaları var. Üçüncü neden ise, bu saldırılarla Filistinliler arasında bir ayrıştırma yapmak istiyorlar ama bunu asla başaramayacaklar. Orta doğu bir cadı kazanı, her yer çok karışık bu nedenle mutlaka birbirimize sahip çıkıp, omuz omuza olup, kenetlenmeliyiz” dedi.

 

Büyükelçi Nebil Maaruf, “ Kardeşiz ve tarihi bağlarımız var, aynı tarih ve kültürleri paylaşıyoruz. Soy isimlerimiz bile aynı, bizde de Tüfekçi, Bayraktar, Ayrancı gibi soy isimler var. Artık iç içe geçmişiz. Çanakkale’de 67 Filistinli yatıyor, şehit olmuş. Artık Tek vücut olmalıyız, birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

 

Ziyarete, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci de katıldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.