ORTAK AKIL İFLAS ETTİ

ORTAK AKIL İFLAS ETTİ

Memursen'in ve özellikle Eğitimbirsen'in Ak Parti milletvekili aday adayları çizik yedi... Memursen Genel Başkanının siyaset üzerinde etkim var söylevleri fos çıktı.

Memursen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU'nun özellikle son zamanlarda siyasetin yönettiği değil siyasete yön veren sivil toplum kuruluşu olacağız sözlerinin üzerinden hareketle Memursen camiasında ve özellikle Eğitimbirsen'de çok sayıda kişi istifa ederek Ak Parti milletvekili aday adayı olmuştu.

Bu kişiler arasında 400 bin kişilik Memursen ailesinin en büyük federasyonu olan Sağlık Sen Başkanı Mahmut KAÇAR, Eğitimbirsen'in ikinci adamı hüvviyetinde ki Halil ETYEMEZ, Konya ilinde Ortak akıl hareketinin mimarı Latif SELVİ, Eğitimbirsen Genel Merkez Basın Yayın eski sekreteri Hıdır YILDIRIM ve çok sayıda Eğitimbirsen şube başkanı ile bir o kadarda Memursen'e bağlı konfederasyonlardan şube başkanı ve aktif yönetici bulunmaktaydı.


Ak Parti aday adaylığı için istifa eden kişilere kısaca göz attığımız zaman;
Sağlık Sen Başkanı - Mahmut KAÇAR, Eğitimbirsen Genel Sekreteri - Halil ETYEMEZ,Memur-Sen İstanbul İl başkanı Ahmet Yurtman, EğitimBirSen Siirt Şube Başkanı Ömer Aslan, EğitimBirSen Muş Şube Başkanı Bayram güler, EğitimBirSen Van Şube Başkanı Davut Okçu, EğitimBirSen Karabük Şube Başkanı Mustafa Cünük, EğitimBirSen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, EğitimBirSen İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Şenocak, EğitimBirSen Diyarbakır Şube Başkanı Yasin Yıldız, EğitimBirSen Çorum Şube Başkanı Erol Kavuncu, EğitimBirSen Genel Merkez Basın Yayın Eski Sekreteri Hıdır Yıldırım, EğitimBirSen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum....
Bu liste dışında Memursen ailesinden Ak Parti aday adaylığı için daha bir çok istifa olsa da bunlar ilk başta göze çarpan kelle isimlerdi..

Bütün Memursen camiası ve Eğitim camiası bu kişilerin, özellikle de bir kaçının listelerde hatırı sayılır yerlerden kendilerine yer bulacağını beklerken, 11 Nisan akşamı Ak Parti listesinin açıklanmasıyla Memursen camiası şok yaşadı.

Memursen Genel Başkanının adeta kendi yerine milletvekili adayı olmak için göndermiş olduğu Eğitimbirsen'in yıllardır yükünü çeken ve adeta bu sendikada marka olmuş Halil ETYEMEZ, Konya ilinden seçilemeyecek bir sıraya göstermelik olarak yerleştirildi. Burada Halil ETYEMEZ için genel temayülde iyi bir sıraya giremediği için son sıralarda yer buldu refleksi ve savunması yapılsa da bu tamamen bir safsata olarak göze çarpıyor . Çünkü; Konya ilinde yapılan temayülde Konya Eğitimbirsen başkanı Latif SELVİ çok büyük bir oy ve teveccühle 2. sıraya gelmesine rağmen listeye bile giremedi. Yine bunun yanında Ak Parti de temayül yoklamasında birinci çıkan adayların hemen hemen hiç birisi birinci sıraya konulmadı. Ya listeye giremedi yada liste sonlarında kendilerine ancak yer bulabildi.

Memursen'e bağlı sendikaların adayları içerisinde 3-4 kişi listelere dahil edildi. Bunların içerisinde sadece Mahmut KAÇAR, Urfa ilinden bıçak sırtı gibi bir sıraya konuldu. Ancak Urfa ilinde yaşanan siyasi gelişmeler gösteriyor ki Mahmut KAÇAR'ın işide çok zor.

Memursen ve özellikle Eğitimbirsen camiasında Halil ETYEMEZ, Latif SELVİ gibi bu sendika da sembol olmuş kişilerin Ak Parti listesinde çizik yemesi hem Eğitim camiası adına şanssızlık hemde Eğitimbirsen adına bir kayıptır.

Eğitimbirsen'in son olağan genel kurulunda Ahmet GÜNDOĞDU listesine açık destek vererek listenin delinmesini engelleyen kişilerin milletvekili aday adayı olması tabiiki tesadüf olamaz. Bu şube başkanları genel kurulda Ahmet GÜNDOĞDU'ya açık destek verirken; Genel Kurulda tek muhalif aday olan Erol BATTAL'ın kürsüden yapmış olduğu konuşmada siyasi mihenk oluşturacak konuşma notları arasında üstü kapalı olarak " EMASYA" üzerinden GÜNDOĞDU ve teşkilata vermiş olduğu mesaj ve eleştiri bugün için ayrı bir önem kazanırken, GÜNDOĞDU'nun listesine açık destek veren bu kişilerin siyasi arenada GÜNDOĞDU'nun desteğini ne kadar arkasına aldıkları bugün için ortaya çıkmıştır.

Sendikaları siyasetin arka bahçesi olmaktan kurtacağım tezinden hareketle siyaset üzerinde ki etkinliklerinden her ortamda dem vuran Sayın GÜNDOĞDU'nun, kendi halefini bile seçilecek yerden listeye koyduramaması " Ortak aklın derin sularda kaybolduğunun" göstergesidir.

Yine Konya ilinde bütün sivil toplum örgütlerinin, cemaatlerin, sendikanın ve siyasi teşkilatların " ortak aklı" Eğitimbirsen şube başkanı Latif SELVİ'nin temayül yoklamasında çok büyük bir oy alarak ikinci sırada çıkmasına rağmen, Konya ilinde sıralamaya dahi alınmaması Ak Parti'nin Eğitimbirsen ve ortak akla verdiği değeri gözler önüne sermiştir.
 
Yukarıda ismi geçen sendika genel merkez yöneticileri ve şube başkanları,
" Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmuştur" Bu kişiler siyasi arenaya veda ederken, sendikacılık koltuklarına da yine siyasi erkin seçim öncesi sendikacılara attığı son dakika yönetmelik golü ile dönemeyeceklerdir.

Bu birbirinden değerli eğitimcilerimizi ve sendikacılarımızı gönül isterdiki Meclis çatısı altında görelim ve eğitimcilerin sorunlarını bu kişiler üzerinden Meclise taşıyalım.

Ancak hemen hemen bütün partilerin listelerinde eğitimcilerin hatrı sayılır yerlerde, yer bulamadığını görüyoruz.Burada siyaseti arka bahçe yapacağım nutukları atan kanaat önderinin bir kez daha yanlıdığını ve eğitimcilerin resmen arka bahçe yapıldığını üzülerek tecrübe etmiş bulunuyoruz.

Memursen'de "Ortak Akıl" İflas etmiştir. Memursen camiası ilk ciddi siyasi girişiminde sınıfta kalmıştır.Buna karşın Memursen'in sağımızda ki sendika diye lanse ettikleri Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan AKYILDIZ'ın kendi memleketinden MHP'den birinci sıraya konması ve yine Kamu-Sen , Türkav ve Türk Eğitimsen kökenli kişilerin MHP listelerinde hatırı sayılır yerlere konması bu mealde dikkatlerden kaçmadı.

Sonuç olarak ; Tam 8 yılı aşkın süredir kesintisiz demokrasi ve ortak akıl diye destek verilen Ak Parti iktidarı milletvekili adayları içerisine Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonunun bir tane bile aklını Meclis çatısı altında görmek istememiştir. Bu durum Memursen ve özellikle de Eğitimbirsen camiasında rahatsızlık yaratmışdır. Memursen'in tartışılmaz lideri olarak lanse edilen Ahmet GÜNDOĞDU'nun bugün için teşkilat içerisinde kendisine en yakın gözüken şube başkanları ve yöneticileri tarafından bile yüksek sesle eleştirildiği ; Tartışılmaz başkan imajının yerle bir olduğu, hatta kimi çevrelerin daha da ileriye giderek; genel seçimlerden sonra Eğitimbirsen'de Olağanüstü Genel Kurulu dillendirdiği gözlemlenmektedir.

Memursen'in bu hafta sonu yapılacak olan Olağan Genel Kurulunda, Memursen'in ; Siyaseti arka bahçe yapma tezini bir kez daha masaya yatırması kendi teşkilatı ve tabanı açısından sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.

Murad KALEMLİ
Sendika-Siyaset ve Strateji Uzmanı
kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum