Organ nakli yine hayat verdi

Organ nakli yine hayat verdi

Böbrek yetmezliği bulunan Habil Efe ile Rafet Sak, gerçekleştirilen böbrek nakilleriyle sağlıklarına kavuştu.

Kent Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, böbrek yetmezliği teşhisiyle 8 ay boyunca diyaliz makinesine bağlı yaşayan İzmirli Rafet Sak'a (61), Prof. Dr.Caner Çavdar, Doç. Dr. Ömer Öge, Opr. Dr. Işık Özgü'den oluşan Böbrek Nakli Ekibi tarafından bir donörden alınan böbrek nakledildi.

Balıkesir'de 6 yıldır diyaliz tedavisi gören Habil Efe'ye (42) de eşi Şelver Efe'nin (36) böbreklerinden biri başarılı bir operasyonla nakledildi. Sağlık durumları iyi olan Sak ile Efe, yeni yıl öncesinde hastaneden taburcu edildi. Organ bağışına karşı olduğunu, ancak bir yıl önce tesadüfen yapılan tetkiklerde böbrek yetmezliği teşhisi konulmasının ardından yapılan organ bağışıyla sağlığına kavuştuğunu anlatan Sak, ''Böyle düşündüğüm için çok utandım kendimden. Artık benim organlarım işe yarayacaksa benimkileri de bağışlasınlar diyorum ölünce. Çünkü yeniden sağlığına kavuşmak gibisi yok. Şimdi o kadar mutluyum ki, sevincimden ne yapacağımı bilemiyorum. Çocuk parkına gidip salıncakta bile sallanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Efe ise eşi Selver Efe'nin yıllar boyunca böbreğini vermek için ısrar ettiğini belirterek, ''Böbreksiz kalmanın ne kadar zor olduğunu bildiğim için eşimin ısrarlarını kabul etmiyordum. Diğer böbreğine de bir şey olursa böbreksiz kalır diye olmaz demiştim. Ama kadının fendi erkeği yendi. Kent Hastanesinde SSK'lılara ücretsiz nakil olduğunu da öğrenince sıra beklemeden ameliyatımızı olduk, seneler sonra ilk defa yılbaşını sağlıklı bir şekilde geçiriyorum'' dedi.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.