ÖNCE OKUL MÜDÜRLERİ ROTASYONU YAPILDI…

ÖNCE OKUL MÜDÜRLERİ ROTASYONU YAPILDI…

ÖNCE OKUL MÜDÜRLERİ ROTASYONU YAPILDI…

Ocak ayı içerisinde il milli eğitim müdürü geçici görevlendirmeleri yapıldı. Adı üzerinde geçici görevlendirme… Ama sanki atama yapıldı gibi algılandı… Sonuç olarak yapılan uygulama görevlendirme de olsa öyle görevlendirmeler yapıldı ki, eleştiriler ayyuka çıktı. Ama STK lardan doğru dürüst ses çıkmadı. Okul müdürleri, müdür yardımcıları il milli eğitim müdürlüğü görevlerine geçici görevlendirildi. Hem de öyle görevlendirmeler yapıldı ki; asaleten atanma şartları tutmayanlar görevlendirildi. Bakanlığın kadrolarında çalışan yüzbinlerce personel şimdi şu durumda, il milli eğitim müdürü olarak görevlendirilmeye aday! Sonrası Allah büyük! Herhalde, değil Ülkemizde dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir durum yoktur. Taşra teşkilatı genel idare sınıfında o kadar çalışan yönetici varken, yazılı olmayan kriterlere göre görevlendirmeler yapıldı. Hiç birimiz sesimizi çıkarmadık.

Şimdi ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcılarının atamalarının yapıldığını okuyoruz. Kime duyuruldu, seçim nasıl yapıldı bilen yok. Aslında hepimiz biliyoruz da, bilmemezlikten geliyoruz. Hatta geçmişte de böyle yapılıyordu diye ses çıkarmıyoruz. Geçmişe o kadar takılmışız ki her şeyi bundan 10 sene önce ile kıyaslıyoruz. Geçmişte yapılan doğru mu? Niye geriye bakıyoruz? Bizim yarını planlamamız gerekiyor. Geriye baka baka önümüzde ki çukuru görmüyoruz ve hala eskiden de böyle atamalar yapılıyordu diyoruz. Eskiden, 2 yıllık eğitim yüksekokulları vardı deyip 2 yıllık okul mezunlarını sınıf öğretmeni olarak mı atayalım? Bu eskiye bakma sevdamızdan vazgeçelim. Neyse konumuza dönersek, ilçe müdürü atamalarına da yasal dedik. Rotasyondan önce bu atamaların yapılmasını nerdeyse doğal karşıladık, ses çıkarmadık.

Hatta olası yer değiştirmelerden kurtulmak için il içerisinde görev değiştiren yöneticileri duyuyoruz ona da ses çıkarmadık.

Şimdi yazın yapılması planlanan yer değişiklikleri var. Bazı arkadaşlarda böyle de yazınca alınıyorlar. Nerden çıkardınız rotasyonu, herkesin aklına getirmeyin diyorlar. Doğrusu benim aklımdan çıkmıyor. Bu konuda da mı sessiz kalalım. KHK orada duruyor. İlçe müdürleri ve şube müdürleri rotasyonunun yapılacağı yazıyor. Yazsan da yazmasan bu uygulama yapılacak. Görüş ve düşüncelerimizi yazmayıp ses çıkarmayalım, ta ki yayınlanana kadar.

Bu kadar yapılan yanlış uygulamalar karşısında sessiz kalmayı anlayamıyorum. Sanki bana dokunmayan rotasyon bin yaşasın der gibiyiz. Bak göreceksiniz, dokunmak ile kalmayıp, çarpacak. Okul müdürleri yer değiştirdi tıssss yok… Pardon cılız bir ses duymuştuk! Diğer okul yöneticileri yer değiştirdi iyi oldu dedik. Ses yok! Eğitim müfettişleri yer değiştirdi nerdeyse zil takıp oynayacaktık.(İnternet sitesinde ki yorumlara bakın) Ne ses var ne görüntü! Nasıl olsa biz okul yöneticisi ya da eğitim müfettişi değildik!

Önce okul müdürleri rotasyona uğradı, bir şey demedik çünkü okul müdürü değildik. Sonra diğer okul yöneticileri yer değiştirdi yine bir şey demedik çünkü okul yöneticisi değildik. Sonra eğitim müfettişleri rotasyona uğradı ve bir şey demedik, sustuk. Hatta iyi bile oldu dedik(!) çünkü eğitim müfettişi değildik. Ve sonra taşra eğitim yöneticileri için geldiklerinde ise çevremizde bizim için bir şeyler diyecek kimse kalmayacak.(Yazdıklarım bir hikayeden uyarlama, uydu mu bilmem. Uysa da yazdım uymasa da yazdım)

Bu kadar sessizlik ve uygulamalardan sonra ne bekliyoruz. Bize yer değiştirme uygulanmasın ya da benim çıkarım doğrultusunda uygulansın gibi bir beklenti gerçekçi mi?! Yapılanlar, yapılacakların habercisi ise herkes hayal kırıklığı yaşayacak, DEMEDİ DEMEYİN!

Sürçü lisan ettiysem affola!

 

Ahmet GÜVEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.