Öldüren sıcaklar geliyor!

Öldüren sıcaklar geliyor!

Dikkat! Tunus’tan gelen sıcak hava dalgası Türkiye'yi kavuracak.

Türkiye'nin batısı ile Ege ve Akdeniz sahilleri yazın en sıcak günlerini yaşamaya hazırlanıyor. Hafta sonuna doğru 'tan esecek rüzgarlar bu yazın en etkili dalgasını getirecek. Sıcaklıklar cumartesi-pazar tüm yurtta 5 derece daha yükselecek.

HAFTA SONUNA DİKKAT!

Bugünlerde sahillerde 40 derece hissedilen sıcaklık, hafta sonuna doğru gölgede 40 dereceyi de aşacak. Perşembeden itibaren batıda hissedilecek ısınma, cumadan sonra iç kesimleri de etkisi altına alacak. Hafta sonu İstanbul 35, İzmir 40, Ankara 38 dereceye kadar çıkacak. Ancak İstanbul ve Marmara'da perşembeden sonra sert rüzgar serinletecek ve nem oranındaki azalış avantaj sağlayacak. İzmirliler ise sıcak hava dalgasına ek olarak zayıf rüzgarla çok bunalacak. Isı çarpmalarına karşı en fazla Çeşme ve Antalya sahillerinde dikkatli olmak gerekiyor. Bodrum ve Kuşadası'nda ise sert poyraz serinlik vermeye devam edecek. Hafta sonu Antalya ve Güneydoğu 40 dereceyi geçecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

SICAK HAVA UYARISI: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'daki hava sıcaklığının gelecek hafta başına kadar artacağını ve mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklığının son günlerde 30-33 derece arasında seyrettiği belirtildi. Ancak birkaç gündür rüzgarın etkisini kaybetmesi ve nemin yükselmesi sebebiyle hissedilen sıcaklığın daha yüksek hissedildiği kaydedilen açıklamada, ''Hava sıcaklığının tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da da gelecek hafta başına kadar artması ve mevsim normallerinin 6–8 derece üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir. İstanbul'da hafta sonunda en yüksek hava sıcaklığının 36 dereceye ulaşması bekleniyor'' denildi.

Bu arada, İstanbul'da rüzgarın etkisini kaybetmesi ve nemin yükselmesi sonucunda artan hava sıcaklığı, vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oluyor. Tatil için kente gelen turistlerin de sıcak havadan bunaldığı, şemsiye ve şapka kullandığı görülürken, vatandaşlar serinlemek için gölgelik yeşil alanları tercih ediyor.

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ'NE SICAK HAVA UYARISI: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde bulunan illerdeki yetkilileri ve vatandaşları sıcak havaya karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis illerinde 10-15 Temmuz tarihleri arasında sıcak hava etkili olacak. Bu tarihler arasında hava sıcaklığının 35 ile 39 dereceler arasında değişeceği, sıcak ve kuru havanın oluşturacağı olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah Rize ve Artvin, öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.