Okumak Nedir? Muzaffer ARSLAN Yazdı...

Okumak Nedir? Muzaffer ARSLAN Yazdı...

Okumak Nedir? Muzaffer ARSLAN Yazdı...

TurkiyeEgitim.Com, eğitimcileri sizlere buluşturmaya devam ediyor.

Eğitimci-Şair-Yazar Muzaffer ARSLAN, yazılarıyla artık TurkiyeEgitim.Com'da.

Yazarımızın ilk yazısı "okumak" üzerine.

OKUMAK NEDİR?

 

          Düşünen ve olaylar karşısında akıl yürüten; iyiyi, doğruyu, güzeli tespit kudretinin kaynağını kendi içinde bulabilen seçkin bir varlıktır insan.

          Okumak ve bir şeyler öğrenmek, ufkunu genişletip, ileriye daima ileriye gitmek heyecanı insanın özünde vardır. Öğrenme isteği ise kendine verilmiş en büyük lütuflardan biridir. Bu itibarla okumak bir saadettir.  Öyle bir saadet ki doyum olmayan zevkini, lezzetini ancak derin bir idrâk ve huşu içerisinde ona geçek anlamda ulaşabilenler bilirler. Nazım veya nesir güzel bir eser, emek ürünü, his ve fikir yüklü bir kitap; insanı basit, günlük endişelerden, şu veya bu şekilde ki huzursuzluklardan, dedikodulardan kurtarır. Onu zihnimiz ruhunun hür ufuklarında dinlendirir. Büyülü bir iksir gibi hazzın enginliklerinde huzura erdirir.

         Sahi niçin okuyoruz? Bu soruyu kaç insan kendi kendine sormuştur acaba? Niçin okumak zorundayız? Bu soruya kaçımız cevap aradık? Gözbebeğimiz olan gençlik, bunalım ve keşmekeşlik içinde kaybolup gidiyor. Bu hâl neyin nesi hiç düşündük mü? Fazla dayanmayan kumaş hükmünde olan gençlik günlerimiz neden harap olup gidiyor? Bunun bir çözümü olmalı değil mi?

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.