Okumak istiyorum’ diye valiye yalvardı

Okumak istiyorum’ diye valiye yalvardı

KAHRAMANMARAŞ'ta hayırseverlerin katkısı ile yapılan ve bu yıl eğitim öğretime başlanan Genç Osman İlköğretim Okulu'ndaki törende Vali Mehmet Niyazi Tanılır'ın yanına gelen ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Zeynep Balbars gözyaşlarına boğu

Vali Tanılır'a amcalarının kendisini okutmak istemediğini belirten Zeynep Balbars, “Babam amcamlara rağmen beni okutuyordu ama onların baskıları yüzünden beni okuldan alacak. Ne olur beni okuldan almasınlar” diye yalvardı.

Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF işbirliği, hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Genç Osman İlköğretim Okulu için emeği geçenlere teşekkür töreni düzenlendi. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, UNICEF İyi Niyet Elçisi olan televizyon programcısı gazeteci Tayfun Talipoğlu ve okulun yapılmasında destekleri bulunan işadamlarının katıldığı törende hayırseverlerin isimlerinin bulunduğu tablolar okul duvarına asıldı.

Sınıfları gezen Vali Tanılır'ın yanına giden aynı okulun öğrencisi Zeynep Balbars, gözyaşlarını tutamayadı. Vali Tanılır'a “Hocam” diyerek hitap ederek yardım isteyen Zeynep Balbars, “Okumak istiyorum, annem ile babam da okumamı istiyor. Ancak amcamlar, 'Sen niye kız çocuğunu okutuyorsun?' diye babama kızıyor. Amcalarım okumamı istemiyor. Hocam, ne olur onlara buradan seslenin. Ne olur beni okuldan almasınlar” diye yalvardı. Vali Tanılır bunun üzerine, “Sana yardımcı olacağız hiç endişe etme. Sana söz veriyorum” diyerek kız öğrenciyi teselli etti. Valinin söz vermesine rağmen hıçkırıklara boğulan Zeynep Balbars, şöyle devam etti:

“Buradan amcalarıma sesleniyorum. Ben okumak istiyorum. Babamlar da bana güveniyorlar ama amcamlar hep beni kötülüyor. Ben orada burada geziyormuşum. Babamı hiç sevmiyorlar. Annem de babam da benim okumamı istiyor. Ali amcam pek karışmıyor ama diğeri çok karışıyor. Ama bana da neden müdahale ettiklerini bilmiyorum. Kız çocuğu olduğumuz için galiba. Kız çocuklarına kötü bakıyorlar ama okumak suç mu?”

Kahramanmaraş merkeze bağlı Bertiz Budaklı Köyü'nde oturan Rüstem ve Yasemin Balbars çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan Zeynep'in Kahramanmaraş'ta teyzesinin yanında kaldığı belirtildi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.