Okulumuzu geri verin

Okulumuzu geri verin

Ankara'da üç yıldır inşaatı tamamlanamayan Alpaslan İlköğretim Okulu'nun velileri isyan noktasına geldi. Hukuki karmaşa nedeniyle bir türlü bitmeyen okulun öğrencileri üç yıldır bir başka okulda misafir olarak öğrenim görüyor.

YASAL süreçler nedeniyle üç yıldır inşaatı tamamlanamayan Alpaslan İlköğretim okulu velileri isyan noktasına geldi.

Anıtkabir'in karşısında, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan Alpaslan İlköğretim Okulu'nun 2007 yılında, MEB'in gündeme getirdiği, bulunduğu konuma yakışır, 'daha güzel, daha prestijli' bir okula dönüştürülmesi önerisiyle yıkılmasına karar verildi. Bu öneriye müdürlerin, öğretmenlerin ve velilerin sıcak baktıklarını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Buket Çanga, "Okulumuzun bir tane laboratuvarı bile yoktu. Biz de eğer baştan aşağı yepyeni bir okula dönüştüreceklerse çocuklarımız için en iyisi olur diye düşündük" dedi.

Çözüm bulunamıyor

Okulun yeniden inşaa edilememesinin perde arkasında bir hukuk mücadelesi yatıyor. İlk yapılan ihaleyi kazanan firmaya bir diğerinin itirazı nedeniyle su basman seviyesine yükselen inşaat durmak zorunda kaldı. Mahkeme kararıyla ikinci firmaya devredilen okul inşaatına bu sefer de ekonomik kriz darbe vurdu. Ödeme güçlüğü içine giren firmanın, alacaklıları tarafından gelirine el konulması ve konunun mahkemede olması nedeniyle inşaat bir türlü tamamlanamıyor.

Öğrenci sayıları 800 olan okullarının yıkılmadan önce tam gün eğitim verdiğini belirten Okul Aile Birliği üyeleri, bu süre zarfında misafir okul olarak öğrenci ve öğretmenlerin Yücetepe İlköğretim Okulu'nda yarım gün olarak eğitimlerine devam etmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Veliler şikayetlerini şöyle dile getiriyor:

"Eskiden tam gün eğitim gören çocuklarımız yarım günlük eğitime geçince SBS'ye hazırlık çalışmaları olumsuz etkilendi, okul başarı puanımız düştü. Üstelik misafir olduğumuz okulun da düzeni bozulduğu için anlaşmazlıklar çıktı. Öğleden sonra bize verilmesi gereken sınıflarda okulun öğretmenleri SBS'ye hazırlık için kendi öğrencilerine etüt vermek isteyince biz çok küçük sınıflarda eğitim vermek zorunda kaldık. Öğrencilerimiz yaz-kış çok zorluk çekti. Sekiz ay sonra kendi okulumuza döneceğiz demiştik ama üç yıl oldu hala bir başka okulda misafiriz."

Yetkililer dinlemiyor

ÖĞRENCİ mevcudunun da 800'den 150'ye indiğini belirten Okul Aile Birliği üyeleri sorunun bir an önce halledilebilmesi isteğiyle bir çok kez MEB Yatırım Tesisleri Şube Müdürlüğü'ne gittiklerini ancak hiç bir sonuca varamadıklarını belirtiyor. Veliler, "Doğu'da okul açmak için bir sürü kampanya yapıyorlar, Türkiye'nin başkentinde, Atatürk'ün karşısında var olan bir okulu ise yok etmeye çalışıyorlar" dediler.

Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.