Okulların elektrikleri kesiliyor

Okulların elektrikleri kesiliyor

Borç ödemeyen okul karanlıkta

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Ankara ve İstanbul'da borçlarından dolayı bazı okulların elektriklerinin TEDAŞ tarafından kesildiğini" ileri sürerek, "Elektriksiz okullarda kayıt ve nakillerde büyük sıkıntı yaşanmaktadır" dedi.


Koncuk, Ankara ve İstanbul'da borçlarından dolayı bazı okulların elektriklerinin TEDAŞ yetkilileri tarafından kesildiğini iddia etti.

Okulların elektrik, telefon, su, yakıt, boya-badana parası derken, ciddi bir mali sıkıntı ile karşı karşıya kaldığını öne süren Koncuk, bazı okulların elektrik borcunun 20 bin TL'ye ulaştığını iddia etti.

Okulların kayıt döneminde bulunduğunu hatırlatan Koncuk, e-kayıt sistemine geçen okullarda elektriksizliğin büyük bir handikap olduğunu, elektrik olmaması nedeniyle kayıtlarda ve nakillerde ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Koncuk, şunları söyledi:

Teknoloji göndermesi

"Yaşadığımız çağ teknoloji çağıdır. Okullara kayıtların da internet üzerinden yapıldığı bir ortamda elektriksiz bir okuldan bu hizmeti beklemek mümkün değildir. 14 Eylül'de okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri ders başı yapacak, bir hafta sonra da tüm öğrencilerimiz okullardaki yerini alacaktır. Peki öğrenciler ve öğretmenler karanlıkta mı eğitim-öğretim yapacaktır?

Milli Eğitim Bakanlığının, okulların elektrik sorununu bir an önce çözmesi gerekmektedir. Okulların açılmasına kısa bir süre kalmıştır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri ve öğretmenleri karanlıkta eğitime mahkum etmek istemiyorsa, mum ışığında eğitimle çağ atlanamayacağının farkındaysa okulların borçlarını üstlenmelidir. Bakanlık, Türkiye'de borçlu okulların listesini çıkarıp, hepsinin borcunu ödemelidir."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.