Okullarda "Muvafakatname" Krizi! Öğrencilerden Arapça talep edilen...

Okullarda "Muvafakatname" Krizi! Öğrencilerden Arapça talep edilen...

Talip Geylan: Anayasamızın 3 üncü maddesi gereğince Devletin “Dili Türkçedir". Kamu hizmetleri de resmi dil ile yürütülür!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Sağlık İl Müdürlükleri tarafından okullarımızda öğrencilerimize yönelik sağlık taraması yapılabilmesi için ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazının Türkçeden başka dilde de talep edildiğini söyleyerek, “Anayasamızın ilk dört maddesinin tartışma konusu yapıldığı bir dönemde böylesi bir tasarrufun hikmetini anlamakta zorlanıyoruz! İzaha muhtaçtır!” diye konuştu.

Geylan şunları kaydetti: “Anayasamızın 3’üncü maddesi gereğince Devletin ‘Dili Türkçedir’. Kamu hizmetleri de resmi dil ile yürütülür! Fakat ne gariptir ki, Sağlık İl Müdürlükleri tarafından, okullarımızda öğrencilerimize yönelik sağlık taraması yapılabilmesi için, ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazı Türkçeden başka dilde de talep ediliyor. Anayasamızın ilk dört maddesinin tartışma konusu yapıldığı bir dönemde böylesi bir tasarrufun hikmetini anlamakta zorlanıyoruz! İzaha muhtaçtır!”

gaf4ohtxaaai3ld.jpeg

gaf4ohuxyaac3xq.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.