Okullara "toz" tatili

Okullara "toz" tatili

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güney kesimlerinde toz bulutu etkisini sürdürüyor. Şırnak'ın Cizre, Silopi, İdil ve Güçlükonak ilçeslerinde eğitime bir gün ara verildi.

Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, güneyden esen kuvvetli rüzgarın etkisiyle Suriye'den kalkan toz bulutu Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Mardin ve ilçeleri ile Siirt'te etkili oldu.

Yaşamı olumsuz etkileyen ve rüzgarla birlikte gittikçe etkisini artıran toz bulutu, görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düşmesine yol açtı.

Toz bulutu nedeniyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilköğretim okulları ve liselerde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime bir gün ara verildi.

Yetkililer, yaşlı ve çocuklar ile kalp ve astım rahatsızlığı bulunanları, toz bulutunun etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Edinilen bilgiye göre, yoğun toz bulutu nedeniyle Şırnak Valiliğince merkez ile Silopi, İdil, Güçlükonak ilçelerinde ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Cizre ilçesinde de alınan kararla bugün okullarda eğitime bir gün ara verilmişti.

AKŞAM SAATLERİNDE ETKİSİNİ KAYBEDECEK
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illeri etkisi altına alan toz bulutunun, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi.

Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Meydan Müdürü Şevket Özaslan, güneyli rüzgarların etkisiyle oluşan toz bulutunun, başta Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Mardin ve ilçeleri ile Siirt olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında etkili olduğunu söyledi. Özaslan, toz bulutunun, bugün akşam saatlerinde etkisini yitirmeye başlayacağını belirtti.

BAŞMÜZAKERECİ BAĞIŞ'IN PROGRAMI ERTELENDİ
Siirt'te etkili olan toz bulutu nedeniyle bugün kente gelmesi beklenen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın programının ertelendiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Siirt'te bugün gerçekleştirilmesi planlanan ''Türkiye'nin Avrupa Birliğine Katılım Süreci ve Tarım'' konulu toplantıya katılacağı açıklanan Devlet Bakanı Başmüzakereci Bağış ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bazı bilim adamları, toz bulutunun hava ulaşımını etkilemesi nedeniyle kente gelemedi. Bakan Bağış ve katılımcıların Siirt'e gelememesi nedeniyle toplantı ertelendi.

Toplantıya katılmak için bölgedeki 12 ilden kara yolu ile Siirt'e gelen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, toplantının ertelendiğinin açıklanması üzerine kentten ayrıldı.

Akşam


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.