Okullar Temizlik Personeli Krizi İle Açılıyor! İşgücü Uyum Programı (İUP) Çare Olur Mu?

Okullar Temizlik Personeli Krizi İle Açılıyor! İşgücü Uyum Programı (İUP) Çare Olur Mu?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından İşgücü Uyum Programının (İUP) hayata geçirildiği duyuruldu. Programın duyurulmasının ardından Haftada üç gün, günlük 566 TL’ye ve genel sağlık sigortasına kim çalışır sorusunu akla getirdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik İŞKUR tarafından uygulanacak İşgücü Uyum Programı hayata geçirildi.

Kamu kurumlarında yeni uygulanacak bu programın TYP uygulanmasından en önemli farkı TYP gibi tam zamanlı olmaması. Haftada 3 gün kısmi zamanlı olması ve aynı zamanda başka bir iş yerinde de çalışılabiliyor ve öğrenci olabilir olması.

İUP’nin TYP’den bir diğer farkı ise katılımcılara kısa vadeli sigorta GSS ödenecek olması ve katılımcıların çeşitli eğitimler almasının sağlanacak olması.

Katılımcılar da son bir ay işsiz olma şartı bulunan programda kursiyere haftalık 3 gün (günlük 566,70TL) toplamda ayda 12 gün (6.800,40 TL) ödeme yapılacak.

Katılımcılar toplum yararına programlarda olduğu gibi kura yöntemi ile belirlenecek olup azami 9 ay çalışma kuralı yerine azami 140 gün çalışma kuralı geçerli olacak. TYP’den farklı olarak 9 ay kuralına takılanlar bu programa başvuru yapabilecekler.

Okulların en büyük gider kalemini oluşturan temizlik personel giderini nasıl karşılayacağı ,TYP uygulanması ile bile personel bulmakta zorlanan okulların ne yapacağı ,Haftada üç gün, günlük 566 TL’ye ve genel sağlık sigortasına kimi çalıştıracağı merek ediliyor. (kamudanajans.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.