Okullar Kimlere Hayat Olacak ?

Okullar Kimlere Hayat Olacak ?

Okullar Kimlere Hayat Olacak ?

Okullar Hayat Olsun Projesi‘ne hız verildi. Okullar yaz tatillerinde, hafta sonlarında, yarıyıl tatilinde, hafta içi mesai saatleriharicinde ayrıca 20.00-21.00‘e kadar açık tutulacak. 

Okul bahçelerini, bilişim sınıflarını, konferanssalonlarını, derslikleri halkın kullanımına açan projeye göre, okulların halkın eğlenme dinlenme aktivitelerine imkan veren güvenli alanlar haline getirilmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Bursa’da katıldığı tanıtım toplantısında proje esasları hakkında bilgi verdi.

HEDEF 2023!

Ersöz; “Milletin parasıyla yapılmış okul binalarımız milletimizin malıdır. Artık yasakçı zihniyet sona ermiştir. Türkiye 2023 yılı hedeflerini eğitimli bir nüfusla gerçekleştirecektir. Okullar HayatOlsun projesi sayesinde toplumla okullar arasında kopan ve zayıflayan bağın yeniden tesisedilmesini sağlayacağız” dedi.

Belediyelerin açtığı kursların da okullara kaydırılmasını isteyen Ersöz, halkın ders saatleridışında bilgisayarları, okul bahçesini, kütüphaneyi, konferans salonlarını kullanabileceğini belirtti.

OKULLARDA DÜĞÜN YAPILABİLECEK
Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında halkın okul bahçesini ve konferans salonlarını düğün,eğlence, sohbet ve toplantılar için kullanabileceği açıklanmıştı. Ayrıca isteyen vatandaşlarınbilişim sınıflarını ücretsiz internet kafe olarak değerlendirebileceği belirtilmişti.

Projeye göre okulların vatandaşın kullanımı için, yaz tatillerinde, hafta sonlarında, yarıyıltatilinde, hafta içinde mesai saatleri haricinde ayrıca 20.00-21.00‘e kadar açık tutulması istenmekte.




Bakanlığın daha önce açıkladığı uygulama esasları akıllara birçok sorunun gelmesine neden olmakta.

1- Okullarda yakıt sorunu vardır. Zaten yetmeyen yakıtla hafta sonu okullar nasıl ısıtılacaktır ? (buz gibi soğuk bir ortama veliler ve öğrenciler gelmek istemezler.)
2- Okullarda yakıt olsa bile kalorifer kimlere yaktırılacak? Her iki okuldan birinin hizmetlisi olmadığı gibi hizmetlisi olsa bile hiçbir hizmetli hafta sonu ücretsiz kalorifer yakmayacağı düşünülürse, hizmetlilere de hafta sonu ücret ödenecek midir?
3- Hafta sonu kirlenen bina ve bahçe Pazartesi günü eğitim öğretime nasıl hazır hale getirilecektir?
4- Hangi branşlardaki öğretmenlere öncelikle görev verilecektir?
5- Öğretmen görev almak istemezse yasal yaptırım olacak mıdır?
6- Merkezde oturup köylerde çalışan öğretmenler hafta sonu köye nasıl ulaşacaklardır?
7- Projede hafta içi 21:00′a kadar ve hafta sonu görevlendirilecek okul yöneticisi ve öğretmenlere kaç saat ekders ücreti ödenecektir ? (okulda norm fazlası öğretmen ya da aylık karşılığını dolduramayan öğretmen yoksa)
8- Okulda norm fazlası yada aylık karşılığını dolduramayan bir kişi varsa her gün aynı öğretmen mi görev alacak?
9- MEB ekders kararında ivedilikle düzenlemeye gitmelidir. Çünkü bu proje kapsamında ekders ücreti ödemenin yasal alt yapısı yoktur. Kime kaç saatücret ödeneceği bilinmemektedir.
10- Bir öğretmenin haftada alabileceği azami ekders saati dikkate alınmalıdır.
11- Öğretmenlere ve yöneticilere ücret ödenmeden bu projede görev almaları söz konusu bile olamaz.
12- Hafta sonu öğretmenlere yolluk ödenecek midir?
13- Genelgeyi imkansızlıklar nedeniyle uygulayamayan okul yöneticilerine emrime uymadınız diye soruşturma açılacak mıdır?
 
Öğretmenler ise, çeşitli angaryalarla karşı karşıya kalacakları projenin tamamen hayata geçirileceği günü korkuyla beklemekte.
kamudan haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.