Okul polisi, zehir tacirlerinin korkulu rüyası oldu

Okul polisi, zehir tacirlerinin korkulu rüyası oldu

Emniyetin başlattığı "Okul Polisi" uygulaması, okul önlerinde uyuşturucu satan zehir tacirlerinin korkulu rüyası oldu.

Polis, hem okulun güvenliğini sağlıyor, hem de sokak satıcılarına operasyon düzenliyor. 2008 yılının ilk 9 ayında yapılan 10 bin 345 operasyonda 23 bin 365 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Türkiye'de nüfusun 23 milyon 224 bin 144'ünü 0-18 yaş arası gençler oluşturuyor. İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20 Eylül 2007 tarihinde imzalanan ve 2007-2008 öğretim yılını kapsayan 'Okullarda Güvenli Ortamların Sağlanmasına Yönelik İşbirliği Protokolü' çerçevesinde hazırlanan "Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi" ülke genelinde başarıyla uygulanıyor.

Proje kapsamında okul yöneticilerinin iletişim kuracağı 5 bin 871 irtibat görevlisi, emniyet birimleri tarafından belirlenerek okul yönetimlerine bildirildi. Okullarda meydana gelebilecek ani ve kriz niteliği taşıyan olayları kontrol altına almak amacıyla bin 878 krize müdahale ekibi oluşturuldu. Okul idarecileri, öğrenciler, veliler ve polisin katılımı ile bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri sistematik olarak gerçekleştirildi.

Bu çerçevede okul giriş-çıkışlarında, trafik ve asayişe yönelik tedbirler artırıldı. Okulların yakın ve uzak çevresinde sivil ve resmi ekipler görevlendirildi. Öğrencilerin şiddet ve şiddet içeren eylemlere maruz kalmalarını ve karışmalarını önlemek için okul çevrelerindeki sosyal düzensizliklere müdahale edildi. Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunması sağlandı.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonlarının ortadan kaldırılmasına yönelik gösterilen başarılı mücadele Türkiye gençliğini uyuşturucu kullanımına yönelten uyuşturucu sokak şebekelerine karşı da sürdürülüyor. 2007 yılının ilk 9 ayında yapılan 10 bin 867 operasyonla 22 bin 55 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edildi. 2008 yılının ilk 9 ayında ise yapılan 10 bin 345 operasyonla 23 bin 365 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Operasyonlarda uyuşturucu hapların yanında kilolarca paket haline getirilmiş esrar maddesi ele geçirildi.

Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.