Okul öncesi yok satıyor... Sınıf öğretmeni fazla!

Okul öncesi yok satıyor... Sınıf öğretmeni fazla!

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Bilkent Üniversitesinde toplanan Ulusal Öğrenci Konseyi Olağan Genel Kurulunda üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarıyla bir araya geldi.

Çeşitli illerden gelen öğrenci konseyi başkan ve üyelerinin sorularını yanıtlayan Özcan, bir soru üzerine öğretmenlik fakültelerine talebin fazla olduğunu, bu fakültelerin kontenjanlarının artırılmadığını söyledi.

 ''274 bin öğretmen adayı beklerken hala bu okulların seçilmesini anlamış değilim'' diyen Özcan, okul öncesi eğitimini verecek öğretmen sayısının az, buna karşın sınıf öğretmeni sayısının fazla olduğunu ifade etti.

 Özcan, şunları kaydetti:

 

''Okul öncesi yok satıyor, ama sınıf öğretmeni ihtiyacı fazla. Ben diyorum ki, sınıf öğretmenlerini alalım, 1 sene eğitimlerini verelim ve ihtiyaç duyduğumuz branşta öğretmene çevirelim. Yoksa elimizdeki stok patlayacak. Böyle devam edemeyiz. 274 bin insan öğretmenlik beklerken biz oturup 'Oh ne ala! İşler çok iyi gidiyor' diyemeyiz. Öğrencilerimizi televizyon programlarında ya da orada burada konuşurken, eğer çok gerekli değilse çok idealist değillerse öğretmenlik konusunda başka alanları da düşünmeye sevk edici telkinlerde bulunmalıyız. Siz bizim çok rahat ettiğimizi mi zannediyorsunuz? 274 bin arkadaş dışarda beklerken bizim çok rahat uyuduğumuzu mu zannediyorsunuz? Gece gündüz bunlarla uğraşıyoruz. Bazen yılların getirdiği sorunları 1-2 günde çözmek mümkün olmuyor. Onlar da bize bu bakımdan anlayış göstersinler.

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.