Okul Müdürüne Taciz Suçlaması

Okul Müdürüne Taciz Suçlaması

Aydın'da tacizle suçlanan okul müdürü hakkında açılan soruşturmada, müfettişler duydukları iddialar karşısında şoka uğradı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Okul Aile Birliği Başkanı A.D'yi (39) tacizle suçlanan okul müdürü S.Z. (47) hakkında açılan soruşturma için hizmetli, öğretmen ve velilerle görüşen müfettişler, duydukları iddialar karşısında şoka uğradı. Olayı soruşturan 7 müfettişe ifade veren sekreter ve öğrenci velisi, S.Z.'nin kendilerini de taciz ettiğini öne sürdü. Veli F.A., S.Z.'nin kendisini elle taciz ettiğini, A.E. de cep telefonu mesajıyla "Seni seviyorum. Beni reddetme" yazdığını iddia etti.

VELİ DE VAR SEKRETER DE
Habertürk'ün gündeme damga vuran Nazilli 5 Eylül İlköğretim Okulu'ndaki taciz iddialarıyla ilgili haberi ortalığı karıştırdı. Okul Aile Birliği Başkanı A.D'nin okul müdürü S.Z.'nin (47) kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ilçeye 7 müfettiş göndererek soruşturma başlattı. S.Z. ve iddia sahibi A.D. ile görüşen müfettişler, A.D.'nin yanı sıra Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı D.I. ve daha önce tacize maruz kaldığı iddia edilen veli F.A., eski okul sekreterlerinden A.E., çalışanlardan B.S. ve okul hizmetlisi B.D. ile de görüştü.

"TACİZ SIRASINDA KAMERAYI KAPATIYORDU"
Sekreter A.E.'nin de müfettişlere, S.Z.'nin cep telefonuyla "Seni seviyorum. Beni reddetme. İstersen evime gel" mesajı attığını söylediği öğrenildi. Veli F.A.'nın müfettişlere S.Z.'nin kendisini elle taciz ettiğini, veli A.G.'nin de taciz içeren e- postalar aldığını ifade ettiği belirtildi. Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı D.I.'nın, tacize uğrayan Okul Aile Birliği Başkanı A.D.'nin kendisiyle konuşarak "İntihar etmek" istediğinden söz ettiğini müfettişlere anlattığı kaydedildi. Müfettişlere bilgi veren kadınların, Müdür S.Z.'nin taciz ettiği anlarda kendi odasındaki güvenlik kameralarını kapattığını söylediği vurgulandı. Müfettişlerin bu kişilerle ayrı ayrı odalarda görüştüğü belirtildi.

"DUYULMASIN VE DEDİKODU ÇIKMASIN DİYE SAVCILIĞA BAŞVURMADIM"
Okul Müdürü S.Z.'nin kendisini taciz ettiğini öne düren A.D. "Haziran ayından bu yana S.Z. tarafından sözlü tacize maruz kalıyorum. Son zamanlarda elleriyle sarkıntılık da yapmaya başladı. Zamanla sözlü taciz, fiile dökülmeye başladı. En son olarak makam odasında yanıma gelerek saçlarımı okşamaya başladı. Vücuduma dokunmak istedi. 6 aydan bu yana okulun içine girmeye çekiniyorum. Acaba bugün ne yapacak, ne iftiralar atacak diye düşünmekten yoruldum. Olayın duyulmaması ve dedikodu çıkmasın diye savcılığa başvurmadım. Bu nedenle AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç'a mektup yazarak, yaşadığım olayları anlattım. İki oğlum var. Benim başıma S.Z. yüzünden bir şey gelse ya da iftira atsa, çocuklarımın yüzüne nasıl bakarım" dedi.

"İSPATLASINLAR"
Çıkan haberler ve iddialar nedeniyle dava açacağını dile getiren ve iddiaları yalanlayan Beşeylül İlköğretim Okulu Müdürü S.Z., "22 yıldan bu yana devlet memuruyum, sayısız başarı belgesi ve takdirname aldım. 2009 yılında Eğitim Kurumları Müdürlük Sınavı'nda 90 puanla Türkiye dördüncüsü, 2011 tarihinde 92 puanla Türkiye yedincisi oldum. Bana komplo kurulmaya çalışılıyor. İddialar asılsızdır. Bunlar basit işler değildir. Eşim ve iki oğlum var. Okulumuzda 29 kamera var ve 24 saat kayıt altına alınıyor. Taciz nerede yapılmış, ispatlanmak zorundadır" dedi.
HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum