Okul Müdürlerini BÜYÜK Dertten Kurtardı

Okul Müdürlerini BÜYÜK Dertten Kurtardı

Okul Müdürlerini BÜYÜK Dertten Kurtardı

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği düzenlendi.

Okul müdürleri yönetimde yer alamayacak.

Yönetim 5 veliden oluşacak, 2 öğretmen denetmeleme kurulu üyeliğine seçilecek.

Okul Müdürü ile ilgili okul aile birliği yönetmeliğinde ki hüküm;

 

Okul müdürünün sorumluluğu
MADDE 27 – (1) Okul müdürü genel kurulun zamanında ve bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılmasını sağlar.
(2) Birliğin yaptığı iş ve işlemlerin ilgili mevzuata uygunluğunu denetler.
(3) Birliğin iş ve işlemleri ile yapılan harcamalarda usulsüzlük veya uygunsuzluk görmesi halinde önce birlik başkanını yazılı olarak uyararak usulsüzlüğün ve uygunsuzluğun düzeltilmesini sağlar. Bu durumun devam etmesi halinde il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu bildirerek denetlenmesini talep eder.

Gelirlerin harcanması konusunda ise okul müdürüne karşı okul aile birliği sorumluluğu şu şekilde ;

(5) Birlik başkanı elde edilen gelirler, alınan bağışlar ve yönetim kurulu kararlarıyla yapılan harcamalara ilişkin bilgileri okul müdürüne her ayın sonunda yazılı olarak bildirir.

Ayrıca okul aile birlikleri hiç bir şekilde veliyi bağış yapmaya zorlayamayacak. Kayıt döneminde katiyen bağış alınmayacak. İşte o madde;


(2) Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz. Ayrıca Bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez.

Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığı Okul Müdürlerini okul aile birliği üyeliğinden çıkartarak sadece denetim noktasında bir görev üstlenmesini uygun bulmuştur. Birlik içerisinde imza yetkisi alınan okul müdürleri için bu durum sorumluluk noktasında da okul müdürlerine bir zırh getirmiştir.

Keza her yıl yüzlerce okul müdürü okul aile birlikleri üzerinden yapılan soruşturmalar neticesinde görevden alınmaktaydı. Bundan sonra ki süreçte mevcut yönetmeliğe göre, aylık denetim görevini yerine getiren bir okul müdürünün okul aile birliği yönetmeliği üzerinden görevden alınması tarih olmuştur.
 
kamudanhaber.com
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.