Okul Müdürlerine Rotasyon Rafa mı Kaldırılıyor

Okul Müdürlerine Rotasyon Rafa mı Kaldırılıyor

5 yılını dolduran okul müdürlerinin bir çoğu yer değiştirmek istemiyor. Bu konuyla ilgili çözüm Bakanlığa sunuldu bile.. Yönetmeliğin yürülüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl isteği...

Milli Eğitim Bakanlığınca yaz aylarında, 5 yılını dolduran okul müdürlerine yönelik yapacağı rotasyona tabi olan bir çok okulun ve kurumun müdürü rotasyon olmaması için Bakanlığa aşırı derecede baskı uyguluyor.
Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında yapacağı rotasyon için net bir tavır belirleyemedi. Rotasyona tabi okul müdürlerinin çoğunluğu yer değiştirmek istemiyor. Özellikle büyük şehirlerdeki döner sermayeli okulların müdürlerinin rotasyona uğrayacağına ve yerlerinin değiştirileceğine mevcut yönetmeliğe rağmen eğitim camiası ve hatta Milli Eğitim Bakanlığında ki bürokratlar bile inanmıyor.
Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerde ki bir çok okulun müdürleri için şu espiri bile yapılıyor. Bu okul müdürleri ya milletvekili olur bırakır yada ölür bırakır. Bunun dışında bu müdürleri kimse yerinden kıpırdatamaz...

Tabiki Bakanlığın rotasyon konusunda tavrını zamanı gelince göreceğiz. Ancak aldığımız duyumlara göre yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl süresi göz önüne alınsın ve 5 yıl sonra rotasyon yapılsın diye Bakanlığa talepler ve baskılar gelmeye başladı bile.

Son söz olarak Milli Eğitim Bakanımıza açık çağrıda bulunuyoruz. Yaklaşık 20 yıldır aynı okul ve kurumlarda müdürlük yapan bazı müdürlerimiz artık okullarını devletin bir kurumu olarak değil. Kendi babasının malı olarak görmekte ve bu şekilde davranış geliştirmektedir. Lütfen çıkardığınız yönetmeliğin arkasında sonuna kadar durunuz.

Konuyla ilgili Kamudanhaber sitesi olarak rotasyon tarihinden 4 ay önce tarihe bir not düştük, gelişmeleri hep birlikte izleyip göreceğiz.

Ahmet Efe YIKILMAZ
Kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum