okul aile birliklerinin önemi

okul aile birliklerinin önemi

Ceyhan Kaymakamı Karakuş: "Okul Aile Birlikleri, Eğitimde Kalitenin Yükseltilmesinde Çok Önemli Görevler Üstleniyor

Adana'nın Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, okul aile birliklerinin eğitimde kalitenin yükseltilmesinde çok önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Karakuş, "Okul aile birliklerinin, eğitimin içerisinde kendini hissettirmesi ülkemizin ve ilçemizin geleceği açısından çok önemli." dedi.

Öğrenci velilerinin çocuklarını okula kaydını yaptırmakla sorumluluktan kurtulamayacağını belirten Karakuş, "Ailenin esas sorumluğu çocuğunu okula yazdırmasıyla başlar. Öğrenci velisinin okul ile sürekli diyalog içerisinde bulunması lazım. Çünkü eğitim konusu ülkemizin en önemli meselesidir. Sadece öğretmenlere bu sorumluğu yüklememek gerekir. Biz veliler, çocuklarımızın ve okulumuzun eğitim kalitesini yükselmesi için ortak çalışmalar yaparak okulumuza yardımcı olacağız. Eğitimdeki yükselen başarı halkımıza yansıtıldığı takdirde halk da bu işe sahip çıkacaktır." diye konuştu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Aysel Türker de, "Maddi sıkıntılara rağmen okulumuzun eğitim kalitesini artırmak için sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Bugüne kadar eğitimin kalitesini artıracak birçok sosyal ve kültürel çalışmalar yaptık. Faaliyetler için okul müdürü ve öğretmenlerimizle sürekli bir araya gelerek görüşmeler yapıyoruz. Şuan okulumuzun teknoloji sınıfı yok. Bu sınıfın kurulması oluşturmak için sizlerden destek vermenizi istiyoruz.'' diye konuştu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, Şube müdürlerinden Nevin Teksoy, Ali Bekir Doğan, Okul Müdürü Nuh Mete ve okul aile birliği yönetimi katıldı.

Daha sonra Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Türker ve diğer üyeler Leman Özcan, Birsen Toktaş, Zehra acar, Ayşe Girmeç'e eğitim seviyesini yükselmek için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı birer teşekkür belgesi verdi.

Kaymakam Karakuş, Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 10 bin TL para yardımında bulundu. vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.