Okul aile birlikleri için yeni düzenleme

Okul aile birlikleri için yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı, müdür ve velilerin bir araya gelerek, kantin, otopark ihaleleri ve eğitim giderleri adı altında velilerden para topladığı okul aile birliklerine yeni düzen getiriyor.

Müdürlere artık okul aile birliklerinde yönetici değil denetici görevi verilirken, okulda öğrencisi olmayanların okul aile birliklerinde görev alması da yasaklandı. Bakanlık, okullarda yapılan ve tartışmalara neden olan kantin ve otopark ihalelerini okul aile birliklerinin elinden aldı, doğalgaz-elektrik faturası gibi bahanelerle velilerin bağışa zorlanmalarını da yasakladı. Bu kararlarla, okul bahçeleri otopark olarak işletilmeyecek, halı sahaları işletmelere kiralanmayacak.

 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul aile birliklerinin, bazı okul yöneticileri ve vekil veli adı altında bir takım kişilerin bir araya gelerek, organize iş yaptıkları merkezlere dönüştüğünü tespit ettiklerini söyledi. Dinçer, yeni düzenlemeyle okulda öğrencisi olmadan, vekaleten velilik adıyla okul aile birliğinde dışarıdan yöneticilik sistemini kaldırdıklarını bildirdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum