OHAL İade Komisyonu'nda kimler olacak?

OHAL İade Komisyonu'nda kimler olacak?

Başbakan Yardımcısı, iade komisyonunda kimler olacak sorusuna cevap verdi. İhraç edilen memurların iadesi için OHAL iade komisyonu kurulmasına 685 sayılı KHK ile karar verilmişti. Kaynak: OHAL iade komisyonunda kimlerin olacağı açıklandı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 685 sayılı KHK ile kurulmasına karar verilen iade komisyonunda kimlerin olacağını açıkladı. Bu komisyon OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen memurların itiraz başvurularını değerlendirecek.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL iade komisyonunda 7 kişinin yer alacağını açıkladı. Bu açıklamalara göre kurulacak komisyonun 4 üyesi Başbakanlık tarafından belirlenecek. Diğer 3 komisyon üyesi ise İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve HSYK tarafından seçilecek.

23 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, OHAL komisyonu konusunda hükümler içeriyor. Buna göre ihraç edilen kamu personellerinin itiraz başvuruları alınacak ve bu komisyonda değerlendirilecek. OHAL iade komisyonunun yapacağı değerlendirmelerle göreve iadeler yaşanabilecek.

OHAL komisyonu en geç 6 ay içerisinde kurulacak ve ihraç edilenlerin itiraz başvurularını almaya başlayacak. İtirazı kabul edilen memurlar farklı bir kurumda görevine başlayacak. İtirazı kabul edilmeyenler ise idare mahkemesine başvuru yapabilecek.

mymemur.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.