"Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Takipçisi Olacağız!"
Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, 22-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’de istişare toplantılarına katıldı.
GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI KIRKLARELİ, EDİRNE, TEKİRDAĞ VE ÇANAKKALE’DEYDİ.
Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, 22-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’de istişare toplantılarına katıldı. Okulları, İl Milli Eğitim Müdürlüklerini de ziyaret eden Genel Başkan Yardımcıları ilçelerde de üyelerimizle bir araya geldi. İstişare toplantılarına şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri, kadın komisyonları ve üyelerimiz katıldı.
Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit, Danıştay 8’inci Dairesi’nin Andımız ile ilgili verdiği “Öğrenci Andı okullarda okutulsun” kararının çok haklı ve yerinde olduğunu söyleyerek, bu karara karşı çıkanları eleştirdi. Türk bayrağı indirilirken ‘ses etmeyin’ denilen bir ortamda Türk Eğitim-Sen’in Öğrenci Andı ile ilgili dava açtığını hatırlatan Yiğit, bunun çok önemli bir duruş olduğuna dikkat çekti. Öğrenci Andı’nın ırkçı ifadeler barındırmadığını aksine birleştirici ve bütünleştirici olduğunu ifade eden Yiğit, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyu temyize götürmesi hayal kırıklığı yaratmıştır. Bakanlık bu kararını gözden geçirmeli ve Öğrenci Andı’nı yeniden öğrencilerimize armağan etmelidir” dedi.
Yargının “Öğrenci Andı okullarda okutulsun” kararına karşı çıkan malum sendikanın 81 ilde basın açıklaması yaptığını söyleyen Yiğit, “Neyden rahatsız oluyorsunuz? Doğruyum, çalışkanım demekten mi rahatsız oluyorsunuz?” diye sordu.
2009 yılında bir vatandaşın Öğrenci Andı ile ilgili açtığı davayı ve buna karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın savunmasını hatırlatan Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı’na “Ne oldu size 4 yılda? Ne değişti?” diye sordu.
Türk Eğitim-Sen’in hiçbir makam, mevki vaat etmemesine rağmen 200 bin civarında üyesi olduğunu belirten Yiğit, bu başarının Türk Eğitim-Sen’in ilkeli, kararlı duruşu, üyelerinin hak ve menfaatleri için sergilediği mücadele sayesinde olduğunu belirtti.
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın vizyon belgesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması yönünde taahhüttü önemsediklerini belirten Şahindoğan, “Kanunun içeriğinin dikkatli takipçisi olacağız” dedi.
Türk Eğitim-Sen’in öğretmen istihdamında zorluk çekilen bölgelerde öğretmenlerin zorunlu hizmet şeklinde mecbur bırakılarak ya da sözleşmeli öğretmenlik şeklinde çakılı kadrolarla istihdam edilmesine karşı olduğunu söyleyen Şahindoğan, “Bunun yerine öğretmenlerin o bölgelerde gönüllü olarak çalışabileceği şartların oluşturulmasını talep ediyoruz. Bakanlığın vizyon belgesinde öğretmenlere o bölgeler için teşvik getirileceğinin ifade edilmesi -her ne kadar içi henüz bizim istediğimiz gibi doldurulmamışsa da -önemli bir değişikliktir” diye konuştu.
Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmamasına, bunun yerine süresinin kısaltılmasını eleştiren Şahindoğan, “Sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı ve tüm öğretmenler kadrolu olarak atanmalıdır” dedi.
Vizyon belgesinde mülakat sistemini devam ettirildiğinin görüldüğünü ve buna karşı çıktıklarını belirten Şahindoğan, ilkokul eğitiminin 5 yıla çıkarılmamasını da eleştirdi.
Emeklilikte yaşa takılanlara da vurgu yapan Şahindoğan, “Çalışanların prim gün sayısı ya da hizmet süresini doldurduğu an hem maaşı hem de ikramiyesi ödemelidir” dedi. Ek göstergenin bir an önce 3600’e yükseltilmesini isteyen Şahindoğan, “Ayrıca ek gösterge rakamlarının bütün memurlar için 800 puan artırılması ve ek göstergeden yararlanamayanlar için ek gösterge verilmesi de taleplerimiz arasındadır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.