Öğretmenliğe ilk atamada "40 YAŞ ŞARTI" Kaldırılmalıdır

Öğretmenliğe ilk atamada "40 YAŞ ŞARTI" Kaldırılmalıdır

Öğretmenliğe ilk atamada "40 YAŞ ŞARTI" Kaldırılmalıdır

Öğretmenliğe ilk atama şartı olan "40 yaş" kaldırılmalıdır.

Bunun gerekçelerini fazlaca saymak mümkün. Ama en önemli iki neden var.

1. Her gün aldığımız çok sayıda  "Ben bundan 20 sene önce Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanıp gitmemiştim.Şimdi ise aftan yararlanıp okula geri döndüm Şu an 38 yaşındayım Okulu bitirdiğimde 40 yaşını geçmiş olacağım. Memuriyette 40 yaş şartı kalkmış olmasına rağmen, öğretmenliğe ilk atama da 40 yaş şartı var. Benim gibi aftan yararlanıp okuyan ve yaş şartına takılacak çok kişi olacak.Bu konuyu gündeme getirmenizi istiyorum.Gerekli düzenlemelerin mecliste yapılması için lütfen bir şeyler yapın.Bu konuyla ilgilenirseniz çok memnun olurum.Çalışmalarınız da başarılar dilerim." tarzındaki talepler.

2. KPSS çilesi. Malumunuz bir çok branşta yığılma olmuş durumda. Yıllarca sınava hazırlanmalarına rağmen çok sayıda öğretmen adayı, yetersiz kontenjanlar yüzünden atanamamaktadırlar.

Bu konuda başta siyasi partilerimiz olmak üzere (çünkü kanun teklifi gereklidir), sendikalarımızı göreve davet ediyoruz.

Teoman YALÇIN / TurkiyeEgitim.Com Özel Haber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları BAŞARI REKLAM GAZETE YAY. TİC. LTD. ŞTİ. 'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum