Öğretmenlerin sınav notlarına MOBESE'li takip

Öğretmenlerin sınav notlarına MOBESE'li takip

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, tıpkı sokakların MOBESE ile izlendiği gibi kendilerinin de öğretmenlerin verdikleri tüm sınav notlarını izleyeceklerini açıkladı.

 

Kamil Aydoğan, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birçok yenilikçi uygulamaya da imza attığını belirterek, söz konusu uygulamaları hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin hizmetine sunduklarını bildirdi.
 
Bunlardan birini daha önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hayata geçireceklerini anlatan Aydoğan, şöyle konuştu:
 
"Tıpkı sokakların MOBESE ile izlendiği gibi biz de öğretmenlerimizin verdikleri tüm sınav notlarını izleyeceğiz. Çocuklar daha ilk yazılıyı olur olmaz, oluşturacağımız bir ekip, tüm Ankara'da yapılan birinci yazılıların sonuçlarının analizini yapacak ve öğrenciyi, veliyi değil okulu bilgilendirecek. 'Müdürüm, sizin şu sınıfınızda Ankara'nın genel başarısıyla örtüşmeyen bir durum var. Hatta sizin kendi okulunuzun diğer sınıflarıyla da örtüşmeyen bir durum var. Bu sınıfta bir anormallik var, buraya dikkat edin' diyecek. Yani bu sistemle, her dersten yapılan sınavları tek tek, sınıf sınıf, ele alacağız, bir Ankara ortalaması çıkaracağız, sonuçta sınıf ortalaması Ankara ortalamasından düşük olan okulları bilgilendireceğiz."
 
Bu sistemin sonuçlarının kesinlikle cezalandırma amacıyla kullanılmayacağının altını çizen Aydoğan, bilgilendirme yapılacağını, önlem almak için okulların teşvik edileceğini, gerekirse de il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri olarak destek vereceklerini söyledi.
 
Sistemin Türkiye'de ilk olacağını belirten Aydoğan, "Adeta eğitimin MOBESE'si Ankara'da kurulacak. Şu anda da benzer bazı sistemlerle zaten okullarımızı izliyoruz. Faaliyetlerini, başarılarını takip ediyoruz. Bu sistemle de izlemediğimiz, ölçmediğimiz, değerlendirmediğimiz tek bir açık nokta bile kalmayacak" ifadelerini kullandı.
 
Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum