Öğretmenleri nasıl koruyacağız?

Öğretmenleri nasıl koruyacağız?

Şiddetin her alana yayıldığı günümüzde son günlerde öğrencilerin öğretmenlerine yönelik ve bazen ölümle sonuçlanan şiddet yanlısı hareketleri bütün toplumu endişeye sürüklüyor.

 

İzmir'de öğrencisi tarafından öldürülen Rabia öğretmenin şokunu atlatamadan öğretmene şiddet haberleri gelmeye devam ediyor.

Şiddet İlköğretim okullarına kadar indi.

Bugün de Aydın'ın Nazilli ilçesinde Orhan Gazi İlköğretim okulu'nda görevli olan Sınıf Öğretmeni Sevim Yıldırım gürültü yaptığı için uyardığı 8'nci sınıf öğrencisi tarafından burnuna aldığı yumruk darbesiyle hastanelik oldu.

Bir hafta iş göremezlik raporu alan Sevim öğretmen, "öğrencilerimin yüzüne nasıl bakarım, ben bu olaydan sonra okuluma nasıl gidip ders veririm" direk isyan ediyor.

Şöyle bir arşivi tararsanız öğretmenlerin uğradığı şiddetin derecesine tanık olursunuz.

Döner bıçağıyla saldıya uğrayanından tutun da tekme tokat dayak yiyerek hastaneye kaldırılan öğretmen sayısı giderek artıyor.

Şiddetin her kesimden insanı ablukası altına aldığı toplumda sanırım ilk sorgulanması gereken de şiddetin kol gezdiği okullar.

Aylardır tartışılan 4+4+4 Eğitim Sistemi'nin derinlerine inip aslında sistemin temel taşlarından olması gereken ruh sağlığı konusunun ele alınıp okullarda belki de ders olarak önce ruh sağlığı yerinde bireyler yetiştirmek yönünde bir adım atılması yerinde olur.

Seçmeli değil zorunlu bir toluma kazandırma projesine ihtiyacımız var. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı'nın harekete geçmesi sanırım şiddetin önüne büyük bir engel olarak dikilecektir.

Şiddetin yolunu okullarda kesmek, eğitimle bunun önüne geçmek en doğru yol olur.

Ne de olsa ağaç yaşken eğilir.

 

Nesrin Yılmaz/ memurhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum