Öğretmenleri eliyle kekeme oldu

Öğretmenleri eliyle kekeme oldu

İzmir Aliağa'da daha önce yaşadığı bir travma nedeniyle geçici bir süre konuşamayan öğrenci, öğretmeninin verdiği ceza sonrasında kekeme oldu.

6 yaşında zekası 128 çıkan çocuk, öğretmeni tarafından yuhalanınca 3 gün konuşmadı. Başka bir öğretmen tarafından tek ayak cezası da alınca kekeme oldu.İzmir'in Aliağa İlçesi'nde daha önce yaşadığı bir travma nedeniyle geçici bir süre konuşamayan öğrenci, öğretmeninin verdiği ceza nedeniyle kekeme oldu. İddiaya göre, 6 yaşındayken okula başladığı Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni A.A. tarafından yanlış okuduğu için arkadaşlarına yuhalatılan K.E.Y, travma geçirerek 3 gün konuşmadı. Psikolojik tedavi geçiren çocuk, daha sonra kekeme olarak konuşmaya başladı, tedavi sonrası ise kurtuldu.

TUVALETE İZİN VERMEDİ

Ailesi tarafından okul değiştirilen K.E.Y, bu kez ilçedeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'na kayıt edildi. 4. sınıf öğrencisi K.E.Y'ye, derste çok konuştuğu gerekçesiyle İngilizce öğretmeni M.B. tarafından tahta önünde tek ayak üstünde durma cezası verildi. Ceza sırasında öğretmeninden tuvalete gitmek için izin isteyen K.E.Y, öğretmeninin 'hayır' demesi üzerine tüm sınıfın önünde altını ıslattı. Arkadaşları, K.E.Y'nin 3 ders boyunca altı ıslak oturduğunu ve soğuk havada üşüdüğünü söylediğini öne sürdü.

BU NASIL EĞİTİM BÖYLE?

Anne Nilgün Y, “Çocukla, 'Artık tuvalete gidebilirsin' diyerek dalga geçiyor. Erken konuşan, 1 yaşında cümleler kuran, 128 IQ zekada çıkan bir çocuk iken, sistemin eğittiği insanlar tarafından kekeleyen, özgüveni olmayan biri haline getirildi. Bu nasıl eğitim böyle?” diyerek tepki gösterdi.


Öğretmen özür diledi

Olayı oğlunu almaya gidince fark ettiğini belirten baba Sadık Y, Aliağa Kaymakamlığı'na giderek öğretmenden şikayetçi oldu. Verilen cezanın çok ağır olduğunu belirten baba Y, "Yürürken altının ıslak olduğunu gördüm. Sorduğumda cevap veremedi. Kekelemeye başladı. Oğlumun tedavisini yaptırmışken, yeniden başlayan bu kekemelik, beni derinden üzdü. Tekrar konuşma zorluğu çekiyor ve psikolojik tedavi görüyor" dedi. Öte yandan, İngilizce Öğretmeni M.B. ise, yaptığının yanlış olduğunu itiraf etti. Çocuğun babasıyla konuşan M.B, “10 günlük öğretmenim. Sizlerden özür dilerim” dedi. Ücretli öğretmen olan M.B.'nün sözleşmesi feshedilirken, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.


hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.