ÖĞRETMENLERE BİR GÖREV DAHA DÜŞÜYOR! KENTLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK VE FARKINDALIK YARATMAK!

ÖĞRETMENLERE BİR GÖREV DAHA DÜŞÜYOR! KENTLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK VE FARKINDALIK YARATMAK!

ÖĞRETMENLERE BİR GÖREV DAHA DÜŞÜYOR! KENTLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK VE FARKINDALIK YARATMAK!

Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle yürütülecek olan “Öğrencilerde Turizm Bilincini Oluşturma Projesi” protokolü, 13 Mayıs 2011 Cuma günü törenle imzalandı.

 Millî Eğitim Müdürlüğü projeyle, Ankara’ya farkındalık sağlamayı hedefliyor.

 Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek, Millî Eğitim Bakanlığı Ticaret Turizm Genel Müdürü Murat Bey Balta ve İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’ın katılımıyla Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesinde düzenlenen törende; Vali Yüksel, turizmin önemine değinerek, dünya kenti Ankara’nın kültür ve turizmin de başkenti olmasını ve turizm pastasından daha fazla pay almasını istediklerini dile getirdi.

Vali Yüksel: “Ankara bir altın külçe, haydi gelin bu külçenin üzerindeki tozu üfleyelim.”

 Tur firmalarının kataloglarında Ankara’nın adının bile geçmediğini ifade eden Vali Yüksel, “Yaşadığımız Çağa damgasını vuran şey turizmdir. Dünya Turizm Örgütünün Türkiye hakkındaki rakamlarını tepetaklak ettik. 2010 yılında 17 milyon turisti ağırlayacağını söyleyen Türkiye, çok akıllı bir çalışmayla daha 2004 yılında bu rakamları yakaladı. Biz artık kaliteli bir ürünüz. Turizmden herkes kazanıyor. Fakat Ankara turizmde hakkettiği yerde değil, bu noktada hepimize görev düşüyor. Kendi kentini fark etmeyen insanların kalkıp başkasına, ‘Sen niye buraya gelmiyorsun’ deme şansı yoktur. Ankara bir altın külçe, haydi gelin bu külçenin üzerindeki tozu üfleyelim. Ufak bir hareket, bu işi çok farklı noktalara götürecektir.” dedi.

 Ankara’nın ekmeğini yiyerek, suyunu içerek, havasını soluyarak Ankaralı olunmaz, Ankara için üzerine düşen görevi yaparak Ankaralı olunur diyen Vali Yüksel, Gazi Üniversitesiyle imzalanan protokol sayesinde, öğrencilerin yaşadıkları kentin farkına varacağını ifade etti. Projeye katılacak öğretmenlere; “Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde, her konuda olduğu gibi her alanda görev alan öğretmenlerimize şimdi bir görev daha düşüyor. Ne olur Ankara’nın çocuklarımız tarafından fark edilmesi, anlaşılabilmesine vesile olunuz. Bütün Ankara’yı çocuklarımıza tanıtınız.” diye seslendi.

http://ankara.meb.gov.tr/sistem/haberdetay.aspx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.