Öğretmenler Kimliklerini MEB'e Bıraktı

Öğretmenler Kimliklerini MEB'e Bıraktı

Hamasi Nutuklar Değil Gerçek Çözüm İçin Alanlardaydık!

Bugün, 12 Eylül darbesinin bir ürünü olan 24 Kasım öğretmenler gününde, emeğimizin değersizleştirilmesine, mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına, atama sorununa, 4+4+4 sürgünlerine, sahte kutlamalara karşı tüm yurtta alanlara çıktık; kimliklerimizi bu sorunları çözmek yerine derinleştiren MEB`e geri verdik.

Ankara`da YKM önünde bir araya gelen Eğitim Sen`liler, MEB`e yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık taleplerini dile getiren Eğitim Sen`liler adına açıklama yapan Eğitim Sen Ankara 2 No`lu Şube Başkanı Dengiz Sönmez, "Öğretmenlerin gerçek günü olan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü`nü hâlâ kabul etmeyen AKP`nin öğretmenleri susturmaya, sindirmeye, örgütlü gücünü dağıtmaya çalışan 12 Eylül cuntacılarının yolundan gidiyor" dedi.

Sönmez`in ardından konuşan MYK üyemiz Abdullah Karahan, 12 Eylül`ü yargılama oyununun gerçek yüzünün, 5 Ekim`i görmeyerek öğretmenlerin gücünü dağıtmaya çalışan zihinde, kendisine muhalif olan her sesi kısma çabasında olduğunu ifade etti. Her ayın 24`ünün 25`ini hatırlattığını dile getirdi; 25 Haziran`da gözaltına alınarak tutuklanan Genel Sekreterimiz Mehmet Bozgeyik ve Merkez Kadın Sekreterimiz Sakine Esen Yılmaz`ın da aralarında bulunduğu tutuklu öğretmenlerin sendikal faaliyetlerde bulunduğu için hala cezaevinde olmasının, AKP iktidarının gerçek yüzü olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından kimlikler MEB önüne atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.