Öğretmenler ihraç edilirken dikkate alınan kriterler!

Öğretmenler ihraç edilirken dikkate alınan kriterler!

Öğretmenler ihraç edilirken dikkate alınan kriterler! Bu haberimizde, öğretmenler hakkında, KHK'yla ihraç kararı uygulanırken, dikkate alınan kriterleri belirteceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar iki adet KHK'yla 30 bin 351 personeli ihraç etti.

Peki ihraçlar sırasında hangi kriterler dikkate alındı? İhbar başvuruları bir kriter olarak kullanıldı mı?

MEB yetkililerinden ulaştığımız bilgilere aşağıda yer veriyoruz.

AFTİF EĞİTİM SEN

İhraç kararı uygulanırken, sendika üyeliği ana kıstasolarak uygulandı. 1 yıl ve üzeri süreyle FETÖ sendikasına üye olanlar ihraç edildi. Ancak, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesindeki aylarda, örneğin Haziran ayında, sendika üyesi olanlar için, bazen bir ay bile dikkate alındı. 30 bin ihracın yüzde 70'inde sendikal kriter ana omurga olarak yer aldı.

Ancak sendika üyeliği tek başına bir kriter olarak çok çok nadiren uygulandı. Sendika üyeliğinin yanı sıra kamuoyuna yansıyan diğer 16 kriterden yapılan eşleşmelere bakıldı ve çoğunlukla 5-6 parametreden FETÖ'yle irtibatı olanlar için ihraç kararı uygulandı.

BANK ASYA

Bank Asya'ya, FETÖ elebaşının talimatı sonrasında para yatıran 600-700 civarındaki MEB personeli hakkında ihraç kararı uygulandı. Ancak burada bile ihraç kararı alınırken, diğer 16 kriterle yapılan eşleşmelere bakıldı. Tek başına banka bir kriter olarak dikkate alınmadı.

OKUL KRİTERİ

Çocuğu FETÖ okullarında okuyor diye hiçbir personel hakkında ihraç kararı uygulamadı. Okul mevzusu, muhafazakar eğitim ve tam gün eğitim gibi sebeplerden dolayı insani bir ihtiyaç olarak görüldü.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ

FETÖ'nün yardım kuruluşu olan Kimse Yok Mu derneğine bağışta bulunduğu için, tek başına bu kritere bakılarak alınan bir ihraç kararı bulunmuyor.

İHBAR DİLEKÇELERİ

İhbar dilekçeleri bir kriter olarak dikkate alınmadı. Hiçbir personel, ihbar dilekçesinde ismi yer alıyor diye ihraç edilmedi. Bakanlık merkez teşkilatı birimi bu konuda oldukça hassas davrandı.

Ancak Bakanlığın yanı sıra illerde Valiler eliyle de açığa alma işlemleri uygulandı. Bu açığa alma işlemlerinde ihbar dilekçeleri dikkate alınmış olabilir, buradaki sorumluluk bütünüyle mülki amirde bulunuyor.

BYLOCK

MİT'in bildirdiği kırmızı ve turuncu Bylock kullananları gösterir listelere binaen ihraç kararları alındı. Ancak, 14 Ekim tarihli bildirimde, operatörden kaynaklı hatalar olabileceği şüphesiyle, bildirilen 2400 kişinin 1700'ü hakkında henüz hiçbir işlem uygulanmadı. Bu personelin durumlarını Savcılıklara bildirmesi ve Savcılıkların yapacakları inceleme sonuçlarının beklenmesi yönünde bir görüş birliği var.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum