Öğretmenler Gününde Zoraki Kutlama

Öğretmenler Gününde Zoraki Kutlama

Öğretmenler Gününde Zoraki Kutlama

 

 24 Kasım'a birkaç gün kaldı. ''24 Kasım Öğretmenler Günü''nde birçok yerde belediyeler, dernekler, vakıflar, sendikalar, özel şirketler, dershaneler, özel eğitim kurumları öğretmenler günü etkinlikleri düzenliyorlar. Bazı yerlerde de etkinlikler il, ilçe milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler ve diğer bazı kurumlarla ortaklaşa yapılıyor.
700 bin civarındaki öğretmen kitlesi ve bu öğretmenlerin iletişim halinde oldukları 14 milyon öğrenci, aileleri ile birlikte neredeyse ülke nüfusunun tamamını kapsıyor. Bu nedenden dolayı öğretmenler, siyasilerin özellikle diyaloğa girmek istedikleri meslek gruplarının başında geliyor.
      Bu 24 Kasım'a öğretmenler önceki yıllara göre buruk giriyor. Özellikle öğretmenlik mesleğine yönelik olarak gerçekleşen tutum ve davranışların artması, eşit işe eşit ücrete yönelik yapılan kanun hükmünde kararnameden öğretmenlerin yararlanamaması v.b. gelişmeler öğretmenleri üzdüğü gibi, öğretmen sendikalarını da harekete geçirdi. Bazı öğretmen sendikaları öğretmenler gününü kutlamama, öğretmenler gününü kutlamaya yönelik etkinliklere katılmama kararı aldı.
 
      Bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ise resmi yazı ile öğretmenler günü kutlamalarına katılımın sağlanmasına yönelik talimat gönderdiği duyumları alıyoruz.
      Acaba öğretmen camiasından geniş destek bulacağı anlaşılan; öğretmenler gününü kutlamama, özelikle de il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince organize edilen kutlamalara katılmama eylemlerine destek veren öğretmenlere günün anlam ve önemine ters olsa bile ceza verilebilir mi?
 
Tam bir, ''sevinilecek sevinin, kutlanılacak kutlayın!'' tarzı otoriteryen kutlama anlayışı olan bu militer yaklaşımın günümüzde geçerliliği kalmadı.
Ancak; traji-komikte olsa mevcut durumda öğretmenler gününü kutlamama kararı alan sendikalara üye öğretmenler programda görevli bile olsalar kutlamalara katılmadıkları için ceza almazken; Allah korusun, istemeyiz ama bu şekilde eylem kararı almayan sendikalara mensup öğretmenler kutlamalara katılmazlarsa ceza alabilirler.
 
Yani eğer öğretmenseniz ve mensubu olduğunuz sendikanız eylem kararı almadı ise durum; KUTLANILACAK, KUTLA! durumu.
Öğretmen miyiz, asker mi?
 
İnşallah, 24 Kasım sonrası gününü kutlamadı diye ceza alan öğretmenlerimizin haberini yayınlamak zorunda kalmayız...
 
 
Murat OVALI /memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.