Öğretmenler arasında farklılıklar var

Öğretmenler arasında farklılıklar var

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, malumat sahibi öğretmenle bilen öğretmen arasında fark bulunduğunu söyledi.

Cüceloğlu, Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından Büyük Kolej'de düzenlenen 'Etkili Eğitimin Temelleri seminerinde yaptığı konuşmada, tüm bilimsel keşiflerin temelinde öğrenmekten zevk almanın yattığını anlattı.

Türkiye'de öğrenmeye saygı duyan bir aile ve sınıf ortamı ile eğitim sisteminin bulunmadığını dile getiren Cüceloğlu, öğretmenlerin ve velilerin bu konuda çaba sarf etmesi gerektiğine işaret etti.
Malumatı olan insan yetiştirmenin kolay olduğuna tarihi bilen insan yetiştirmenin zorluğuna değinen Cüceloğlu, “Malumat sahibi öğretmenle bilen öğretmen arasında fark var” dedi.

Mutluluğa giden yol

Gözlem bilincini geliştirmenin de eğitimin temel hedeflerinden birisi olduğuna dikkati çeken Cüceloğlu, böylece eğitimin anlamlandırma sürecinin ortaya konulduğunu kaydetti. Mutluluğa giden yolun dürüstlükten geçtiğini dile getiren Cüceloğlu, Türk toplumunun yapısında dürüst insan olmanın önünde bazı engeller bulunduğunu belirterek çeşitli örnekler verdi.
“Gerçek özgürlük algılama özgürlüğüdür” diyen Doğan Cüceloğlu, algılama özgürlüğü olmayan bir insanın sıradan bir insan olacağını vurguladı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.