ÖGRETMENLER “ANKETLE” AİLELERİNİ YANINDA İSTİYOR

ÖGRETMENLER “ANKETLE” AİLELERİNİ YANINDA İSTİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Güncellenen Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu” nedeniyle zorunlu hizmet bölgesinde çalışan kadrolu bir öğretmen, birinci hizmet bölgesinde bir ilin hizmet sınıfı ilçesinde görevli sözleşmeli öğretmen ola

Söz konusu durum nedeniyle birçok karıkoca öğretmen ayrı illerde görev yaparken bu durumdaki öğretmenler için bir site kuruldu. Site ile sözleşmeli öğretmenlerin 2009 yılı Şubat dönemi özür grubunda yer alması isteniyor.

ANKARA (ANKA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Güncellenen Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu” nedeniyle zorunlu hizmet bölgesinde çalışan kadrolu bir öğretmen, birinci hizmet bölgesinde bir ilin hizmet sınıfı ilçesinde görevli sözleşmeli öğretmen olan eşinin yanına özür durumu ile yer değiştiremiyor. Söz konusu durum nedeniyle birçok karıkoca öğretmen ayrı illerde görev yaparken bu durumdaki öğretmenler için bir site kuruldu. Site ile sözleşmeli öğretmenlerin 2009 yılı Şubat dönemi özür grubunda yer alması isteniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 24 Temmuz 2008 tarihinde yayımladığı, Güncellenen Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu nedeniyle zorunlu hizmet bölgesinde çalışan ve zorunlu hizmetini bu bölgede tamamlamakta olan kadrolu bir öğretmen, birinci hizmet bölgesindeki bir ilin D hizmet sınıfı ilçesinde görevli “sözleşmeli öğretmen” olan eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamıyor. Sözleşmeli öğretmenler özür durumundan tayin isteyemiyor. 2009 yılı Şubat dönemi özür grubundan sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan ise tayinlerinin yapılması için sözleşmeli öğretmenler için bir anket yapılmaya başlandı. Sözleşmeli öğretmenler anket ile “ailelerini yanından” istiyorlar.

-“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER MÜJDE BEKLİYOR”-

“Sözleşmeli öğretmenler müjde bekliyor” başlığı ile http://sendekatil.kamudan.com/ adlı sitede yer alan ankette “Sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin aile bütünlüğünü korumak, evlatlarının anne babalarının yanlarında büyümelerini sağlamak, sözleşmeli öğretmenlerin diğer öğretmenlerle eşit haklara sahip olduğunu belirtmek adına sözleşmeli öğretmenlerin feryadına kulak verin..! duyarsız kalmayın..!” deniyor.
Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 21Aralık 2008 Pazar günü yapılan Genel Kurul'da, “Sözleşmeli öğretmenlerin özür grubundan tayin yapabilmeleri söz konusu mudur? Elbette söz konusudur. Ancak sözleşmeli değil kadrolu öğretmen bile olsa, malumunuz aday öğretmenlikleri ortadan kalkmadan, yani bir yılı doldurmadan en azından bunlar yapılmıyor, onlar için de geçerlidir” demişti. Ancak, söz konusu kılavuz ve uygulamalar, Bakan Çelik'in sözleri ile tezat oluşturuyor. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.