Öğretmenin 60 TL çilesi

Öğretmenin 60 TL çilesi

Öğretmen için 60 TL büyük para

CUMARTESİ günü yapılacak KPSS sınavında görevli olan bazı üniversite asistanları sınavda gözetmenlik yapmak istemedikleri belirtince, ÖSYM 672 yeni gözetmen alınacağını duyurdu. Genç, yaşlı yüzlerce öğretmen sabahın ilk ışıklarından itibaren 60 TL'lik gözetmenlik ücreti için uzun kuyruklar oluşturdu.

ODTÜ 100. Yıl girişindeki ÖSYM bürosunun önüne koyulan ve içinde sadece bir memurun bulunduğu konteynırın önünde sabah saat 04.00'dan itibaren 60 TL'lik gözetmen ücreti için uzamaya başlayan kuyruk öğle saatlerine üst seviyeye ulaştı. Lavabonun ve tuvaletin bulunmadığı başvuru bürosunun önünde öğretmenler gazete kağıdından şapka yaparak ve şemsiye tutarak güneşten korunmaya çalıştı.

Oluşan manzaradan öğretmenlerin değil hükümetin utanması gerektiğini söyleyen Bağımımız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, "60 TL öğretmenlerimiz için büyük bir meblağ haline gelmiştir. Maalesef öğretmenlerimiz vahim durumdadır. Aç, susuz sıcak havada oluşan bu kuyruklar bunun en büyük kanıtıdır" dedi. Avcı şunları söyledi:

Öğretmen için 60 TL büyük para

"60 TL'lik gözetmenlik ücreti için ortaya çıkan bu manzaradan öğretmenlerimiz gocunmasın. Öğretmenlerin mevcut koşulları için hükümetin utanması gerekiyor. Ülkenin geleceğini yani çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz vahim durumdadır. 60 TL için sabah güneş doğar doğmaz lavabonun tuvaletin olmadığı metruk yerlerde öğretmenimiz çile çekmektedir. Bu tablo utanılması gereken bir tablodur. Çünkü öğretmenlerimiz için 60 TL büyük bir paradır. Yanlış politikalar yüzünden öğretmenin içinde bulunduğu darboğazı anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Bunları söylemeye devam edeceğiz. Bin 250 TL ile öğretmenin geçinmesi mümkün değildir. Bu parayla kirasını mı ödeyecek yoksa zaruri ihtiyaçlarını mı karşılayacak?

Diğer taraftan 60 TL için ÖSYM öğretmenimize çile çektirmemelidir. Öğretmenimizin onuruna şanına yakışan sağlıklı ortamlar sağlamalıdır. 60 TL için saatlerce sıcakta beklemek öğretmene reva mıdır?" Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.