Öğretmenevi ödenek bekliyor

Öğretmenevi ödenek bekliyor

Bartın'ın Amasra ilçesinde, temelinin çürük olduğu ve çatlaklar oluştuğu belirlenen öğretmenevinin yıkımına, ödenek tahsis edilmesi durumunda başlanacağı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt yaptığı açıklamada, 1985'te temeli atılarak 1990'a kadar özel idare binası olarak kullanılan öğretmenevinin, bir yıl sonra Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini söyledi.

Öğretmenevi olarak kullanılan 6 katlı binada deprem güçlendirme uzmanlarınca analiz ve çalışmalar yapıldığını anlatan Yeşilyurt, şöyle konuştu:
"Öğretmenevinin temelinin binayı kaldırmadığı, deprem güçlendirme çalışmasıyla binanın kurtarılamayacağı kararı verildi. Uzman ekipler, güçlendirme çalışması ile ayakta kalması mümkün olmayan binanın çürük olduğunu söylediler.
Geçen yıl eylül ayında öğretmenevini boşaltarak başka binaya taşıdık. Teknik elemanlarca yapılan çalışma sonucunda binanın yıkılması konusunda rapor geldi, bunu bakanlığa ilettik. Ancak, yıkılması da çok kolay değil. Çünkü arka tarafında başka binalar da var, onların da yıkılması tehlikesi ortaya çıktığından maliyeti artırıyor. Yaklaşık 200 bin lira ödenek ihtiyacı nedeniyle binayı bu zamana kadar
yıkamadık. Bakanlık önce bu kaynağın özel idare müdürlüğünden aktarılmasını istedi. Ancak müdürlüğün bütçesi buna imkan vermedi. Yeniden bakanlığa yazı yazarak ödenek talebinde bulunduk. Daire Başkanı ile yaptığım görüşmede ödeneğin
gönderileceğini bildirdi."

İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış da Milli Eğitim Bakanlığına, belirli oranda ödenek gönderilmesi durumunda kendilerinin de takviye
yapabileceklerini aktardıklarını belirterek, "Ancak şu anda kadar gelen ödenek yok. Binanın yıkılması işinin ayrıca hukuki süreci de var. Çünkü, binaya bitişik ev sahipleri, kendi binalarının da yıkılacağı gerekçesiyle izin vermiyorlar.
Yanlarındaki binalarında yıkılması karşısında daha çok ödeneğe ihtiyaç duyulacak" diye konuştu.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.