Öğretmene rotasyon yok ama...

Öğretmene rotasyon yok ama...

Öğretmene rotasyon yok ama...

EYUDER Yönetim Kurulu MEB Müsteşar Yardımcısıyla Güncel Konuları Değerlendirdi
 

Görüşmede MEB Müsteşar Yardımcısı Salih ÇELİK şunları ifade etti:

"Kamuoyunda son dönemlerde dillendirilen öğretmen rotasyonuna yönelik bakanlığın bir çalışmasının olup olmadığı sorduk.Öğretmen rotasyonuyla ilgili şu an bir çalışma olmadığını fakat düşünce boyutunda tartışmaya açıldığını belirtti.

Bunun üzerine EYUDER başkanımız Adem ÇİLEK; öğretmenlerin kendi içerisinde belli düzene göre zaten yer değiştirdiklerini, çok az kısmın okullarında uzun süre kalıcı olduğunu belirtti. Buna karşın rotasyon uygulanacaksa da tek kriterin yıla göre olmasının ilkel olacağını performans ve kariyer basamakları sistemine geçilmeden yapılacak rotasyon uygulamasının eğitimcilerin motivasyonunu daha da bozacağını belirtti.

Bunun üzerine Salih ÇELİK bu sisteme geçilmeden öğretmen kariyer basamaklarının etkin olarak uygulanması gerektiğini ve yakın zamanda Ulusal Öğretmen Strateji Belgesinin açıklanacağını ve öğretmen kariyer başmaklarının uygulanacağını belirtti.

Buna göre tayin ve rotasyonların da bu kariyer basamaklarına göre şekilleneceğini ve belli kariyer basamaklarındaki öğretmenlerin belli yönetici atamalarına başvurabilecekleri gibi ölçütlerin de konulacağını belirtti.( Kıdemli Uzman Öğretmenin-okul müdürü, Baş öğretmenin ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuru yapabileceği gibi)."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.