Öğretmene çarpıp kaçan şoför cinayetten aranıyor

Öğretmene çarpıp kaçan şoför cinayetten aranıyor

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'ın ağabeyinin gelini olan anaokulu öğretmeni Zeynep Çakan, 24 Kasım Öğretmeler Günü'nde trafik terörüne kurban gitti.

Çakan'a çarptıktan sonra 15-20 metre sürükleyip kaçan şoförle ilgili olarak "cinayet soruşturması" başlatıldı.

Batıkent Haydar Aliyev İlköğretim Okulu'nda görev yapan Zeynep Çakan (29), Öğretmenler Günü törenlerinin ardından okuldan ayrıldı. Eski Zonguldak Milletvekili Ömer Çakan'ın oğlu Soner Çakan ile evli olan genç öğretmen, Uğur Mumcu mahallesinde yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen bir otomobilin altında kaldı. Çarptıktan sonra durmayan otomobil Çakan'ı 15-20 metre sürükledi. Şoför kazanın ardından olay yerinden kaçtı. Yakındaki Afşinbey İlköğretim Okulu'nin öğretmenleri Çakan'ın yardımına koşup ambulans çağırdı, ancak genç öğretmen ambulans gelene kadar hayatını kaybetti.
Dün düzenlenen cenaze törenine Çakan'ın ailesi, yakınları, öğretmen arkadaşları katıldı. Anne ve babası tabutun başında gözyaşı dökerken, Zeki Çakan "Gelinimizi, yavrumuzu kaybettik. Üzücü olan vuran vicdansızın kaçmasıdır" dedi.

Cinayet soruşturması

Ankara Emniyet Müdürlüğü, kazayla ilgili cinayet soruşturması başlattı. Bordo renkli lüks bir özel otomobilin kazaya neden olduğu tespit edildi. Polis, Ankara'da bordo renkli otomobili aramaya başladı.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.