ÖĞRETMEN-GARDİYAN UYGULAMASI

ÖĞRETMEN-GARDİYAN UYGULAMASI

TES: KAYSERİ VALİLİĞİ “ÖĞRETMEN-GARDİYAN UYGULAMASI UYGUN DEĞİLDİR” DEDİ

 MEB’e bağlı okul ve kurumlarda öğretmen kadrolarında görev yapan bayan öğretmenlerin, Adalet Bakanlığına bağlı cezaevlerinde infaz koruma memuru ihtiyacı karşılanamadığı günlerde infaz koruma memurlarının görevlerini yapmak üzere görevlendirildiklerine dair Sendikamıza bilgi ulaştığından bahisle; bu hususta Bakanlığınız ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol var ise Bilgi Edinme Kanunu kapsamında tarafımıza gönderilmesini Türk Eğitim Sen olarak istemiştik.

         Bakanlık tarafından gönderilen cevap yazısında Kayseri Valiliğinin ve Sarız Kaymakamlığının konu hakkındaki yazıları tarafımıza iletilmiştir. Sarız Kaymakamlığının yazısında; cezaevlerinde bayan ziyaretçilerin üstlerinin aranması görevinin ilçede görev yapan bayan personelin görevlendirilebileceğine dair bir protokolün olduğu ancak bu protokolün Milli Eğitim personelini kapsamadığı belirtilmiş ancak cezaevlerinde bayan öğretmenlerin görevlendirilmesinin nedeni; ihtiyaç ve zorunluluk olarak açıklanmıştır.

 

Kayseri Valiliğinin yazısında ise yapılan görevlendirme işlemlerinin uygun olmadığı vurgulanarak Sarız Kaymakamlığına konu hakkında yazı gönderildiği belirtilmiştir

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.