Öğrencilere Şahsi Temizlik Eğitimi Veriliyor

Öğrencilere Şahsi Temizlik Eğitimi Veriliyor

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Çocukların ve Gençlerin Küçük Yaşlarda Şahsi Temizliği Öğrenmesi İçin Okullarda Hijyen Eğitimi Toplantıları Düzenliyor

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, çocukların ve gençlerin küçük yaşlarda şahsi temizliği öğrenmesi için okullarda hijyen eğitimi toplantıları düzenliyor.

Kadın Meclisi Eğitim Grubu'nun toplantılarından sonuncusu, Milli Eğitim Koruma Derneği İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Toplantıya Eğitim Grubu Başkanı Asiye Çavuşoğlu, grup üyesi kadınlar, Okul Müdürü Remzi Kavurkacı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantıda konuşan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Gülay Çölgeçen, şahsi hijyenin önemi konusunda bilgi verdi.

Sağlıklı bir nesil için şahsi temizliğin şart olduğunu belirten Çölgeçen, "Amacımız, sağlıklı fertler yetiştirip sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Günlük yaşantımızda temizlikle ilgili dikkat etmediğimiz birçok detay var, bunlar sağlığımız için son derece önemli. İyi yaşamak için ağız ve diş sağlığı, terleme, el ve ayak temizliği gibi konularda dikkatli olmalı ve temizliğimizi düzenli yapmalıyız. İki günde bir iç çamaşırlarını mutlaka değiştirmeli, olabildiğince sık yıkanmalıyız. Günde 1 dakika ayrılarak yıkanan saçlar bile temizliğin düzenli olmasını sağlar." dedi.

Giyimde ise dış etkilerden koruyucu, terletmeyen, serbest harekete izin veren elbiselerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Çölgeçen, "Şahsi hijyenimize dikkat etmezsek, her türlü hastalığa ve mikroba davetiye çıkarmış oluruz. Zor günlerin olabildiğince kolay atlatılmasının yolu temizlikten geçer." şeklinde konuştu. HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.