Öğrencilere İlk Yardım Eğitimi

Öğrencilere İlk Yardım Eğitimi

Çocuklara İlk Yardım Bilincini Aşılamak İçin Milli Eğitim Bakanlığı, Toçev ve Astra Zeneca İlaç Firması İşbirliği ile 2007 Yılından Bu Yana Devam Eden 'İlk Yardıma İlk Adım' Projesi Kapsamında Aksaraylı Çocuklara İlk Yardım Eğitim Semineri Verildi.

Çocuklara ilk yardım bilincini aşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı, TOÇEV ve Astra Zeneca ilaç firması işbirliği ile 2007 yılından bu yana devam eden 'İlk Yardıma İlk Adım' projesi kapsamında Aksaraylı çocuklara ilk yardım eğitim semineri verildi.

İnsan hayatı için önemli olan ilk yardımın öneminden yola çıkarak okullara ulaşan 'İlk Yardıma İlk Adım' bilinçlendirme programı Astra Zeneca, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOÇEV işbirliğiyle devam ediyor.

Proje kapsamında Aksaray'a gelen uzmanlar, Yavuz Sultan Selim Yatılı İlköğretim Okulu 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerine ilk yardım dersi verdi. Eğitimin ardından çocuklara 14 sorudan oluşan test sınavı yapıldı. Sınavda başarılı olan öğrencilere ödüller verilirken, ardından 'Çantamdaki İlk Yardım' isimli tiyatro oyunu sergilendi.

İlk yardımın hayat kurtaran önemine dikkat çeken 'İlk Yardıma İlk Adım' proje sorumlusu Tamyar Ablak, Türkiye genelinde 50 ilde, 30 bin öğrenciye ulaşarak eğitim verdiklerini söyledi. Tamyar Ablak; şöyle dedi:

"Astra Zeneca ilaç firması, TOÇEV Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü bir projedir. Projenin adı ilk yardıma ilk adım. Amacımız da bütün Türkiye'deki yatılı ilköğretim bölge okullarındaki 3., 4. ve 5. sınıftaki kardeşlerimize ilk yardım semineri verebilmek, ilk yardım eğitimini anlatmak. Çünkü, biz TOÇEV olarak Astra Zeneca ilaç firması olarak aynı zamanda ilk yardımın hayat kurtaran çok önemli bir şey olduğuna inanıyoruz ve bu bilginin televizyonlarda da her gün gördüğünüz gibi ülkemizde çok eksik olduğunu görüyor ve biliyoruz. Bu yüzden kardeşlerimizi daha bu yaşta bilgilendirerek ilerde birer bilgili ve bilinçli ilk yardımcı yapmak istiyoruz. Şu ana kadar 50 ilde faaliyetimizi yürüttük. 130'a yakın YİBO'ya gittim ve 30 bin kardeşimize ulaştık. Çocuklar özellikle ilk yardım konusuna aşinalar ve öğrenmek istiyorlar. Çünkü, gittiğimiz yerlerde sadece ilk yardım semineri vermiyoruz. Ayrıca, seminerden sonra bir sınav yapıyoruz çocuklara ve sınıf başkanlarına. Ve ödüller veriyoruz bunun sonunda. Ve bu sınav sonuçları genelde tatmin edici oluyor. Bunun akabinde de TOÇEV Gençlik ve Çocuk Tiyatrosu'nun 'Çantamdaki İlk Yardım' isimli bir oyunu var. Yine ilk yardımı anlatıyor. Ki seminer ve sınav bilgilerini pekiştiren mahiyette. Bu üçünün sonucunda da oradan ayrıldığımızda bir iz bıraktığımıza inanıyorum ben."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.