Öğrenciler sütten bugünde zehirlendi

Öğrenciler sütten bugünde zehirlendi

Adana'da 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Projesi" kapsamındaki süt dağıtımı, ilçedeki okullarda sürdü.

Adana'da dağıtılan sütlerin 2005 tarihli olduğu dün ortaya çıkmıştı. Adana'da 200 öğrenci bu sütlerden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Adana bugünde güne bozuk süt haberleriyle uyandı. Bugün de tablo değişmedi ve 18 öğrenci hastanelik oldu.

Süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 2, Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu'ndan 9 ve Hacımirzali İlköğretim Okulu'ndan 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine, ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan sütlerden incelenmek üzere alınan numunelerin, Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi.

Bu arada, dün de ilçede dağıtılan sütlerden 13 öğrenci etkilenmiş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi...



Kaynak : http://www.internethaber.com/ogrenci--422715h.htm#ixzz1tnbPjxrW

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum