Öğrenci Kıyafet Yönetmeliği Değişikliğine Dava Açıldı

Öğrenci Kıyafet Yönetmeliği Değişikliğine Dava Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin Bazı Maddelerinin İptali İstemiyle Dava Açtık

 

27.11.2012 gün ve 28480 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin; ‘Temel ilkeler` başlıklı 3. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "… özel kurumlara" ibaresinin, ‘Temel ilkeler` başlıklı 3. maddesinin 6. fıkrasında yer alan "… ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerinde" ibaresinin, ‘Kılık ve kıyafet sınırlamaları` başlıklı 4. maddesinin 1. fıkrasının (a), (ç) ve (d)  bentlerinin, öncelikle yürütmesinin durdurulması, daha sonra iptaline karar verilmesi istemiyle Danıştay nezdinde dava açtık.

Dava konusu ettiğimiz yönetmelik değişikliğiyle özel öğretim kurumları ve resmi kurumlar arasında ayrımcılık yapılmakta, henüz 9 yaşında olan çocuklar da içerisinde olmak üzere, genel amaçlı ortaokul ve liselerde öğrencilerin okula başlarını örterek gelmeleri sağlanmakta, yürürlüğe konuluş amacı ve genel hukuk ilkelerine aykırı olarak bir dizi yasaklama içermektedir.

Dava dilekçesini görmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.